donderdag 13 juni 2024

Auto rijdt terras Meiveld op, 5 gewonden

Vrijdagmiddag reed een personenauto het terras van D’n Burgemister op aan het Meiveld in het CityCentrum. Vijf personen raakten hierbij licht gewond. Van opzet lijkt geen sprake te zijn, volgens de politie.

De personenauto, die bestuurd werd door een 62-jarige man uit Veldhoven, reed rond 16:45 uur dwars door een smal toegangshek tussen Jamin en Bakker Bart het Meiveld op. Vervolgens reed hij door de fonteintjes, waar op dat moment gelukkig geen kinderen aan het spelen waren, om daarna een scherpe bocht te maken en het terras op te rijden. Daar bleef de auto kort stilstaan om vervolgens door te rijden. Maar enkele meters verder kwam de auto tegen een grote oranje bloembak tot stilstand. De ogenschijnlijk verwarde man wilde aanvankelijk weglopen, maar werd staande gehouden door een persoon van de handhaving totdat de politie arriveerde.

Op het terras op van restaurant D’n Burgemister was het op dat moment niet zo druk; er zaten 9 mensen. Hierbij raakten vijf mensen die op het terras zaten lichtgewond. Volgens Frédéric Lébrédonche, een personeelslid van D’n Burgemister die het ongeluk tot zijn ontsteltenis zag gebeuren, hadden vier van hen oppervlakkige verwondingen door rondvliegende scherven van het glasscherm rond het terras. Zij kregen medische hulp van politie en diverse ambulances die snel ter plaatse waren. Een vijfde slachtoffer kwam bekneld te zitten tussen een stoel en de auto, maar was wel bij kennis. Zij werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De automobilist raakte niet gewond bij het voorval. De airbags hadden hun werk gedaan, maar de auto raakte zwaar beschadigd aan de voorzijde. De verwarde bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het Veldhovens politiebureau voor verder onderzoek. De politie gaat er niet van uit dat er opzet in het spel was.

Op het terras was het een enorme ravage. Diverse stoelen, een houten bank/tafel en parasols raakten beschadigd. Paul Vredenberg, uitbater van D’n Burgemister, was erg geschrokken door het voorval. Omdat het politieonderzoek ter plekke vanavond afgerond is, gaat volgens Paul D’n Burgemister zaterdag weer open, ondanks de forse materiële schade.