dinsdag 21 mei 2024
De aangifte van de 45.000 inwoner van Veldhoven in het MMC

Veldhoven begroet de 45.000 inwoner

Gemeente Veldhoven heeft haar 45.000ste inwoner verwelkomd. Ze heet Emma van Hulst en is geboren op 13 augustus 2018 in het Vrouw Moeder Kind-centrum van Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ze is de dochter van de trotse ouders Koen van Hulst en Ashley van Hulst-Teijgeman.

Burgemeester Letty Demmers op kraamvisite bij Emma

Burgemeester Letty Demmers ging bij het gezin thuis op kraambezoek. Namens de gemeente overhandigde zij o.a. twee schilderijen voor de babykamer, gemaakt door Willy Snoeijen en Daniëlle van Poppel van zorginstelling Severinus. Bewoners van Severinus maken ook een speciale wereldbol bij gelegenheid van het bereiken van de 45.000ste inwoner. Die krijgt binnenkort een plaatsje in de burgerhal van het gemeentehuis. Hij wordt dan door de burgemeester en de kersverse ouders van baby Emma onthuld.

In MMC werd aangifte gedaan van de geboorte van Emma. Al enkele jaren biedt MMC de mogelijkheid om dit op locatie Veldhoven te doen. Een ambtenaar van de burgerlijke stand is daar ‘s morgens aanwezig en zorgt voor de verwerking van de formaliteiten. Ouders hoeven dus niet zelf naar het gemeentehuis om geboorteaangifte te doen.