donderdag 25 juli 2024

Hans Sonnemans nieuwe directeur Museum ’t Oude Slot

Zeelst – Hans Sonnemans is vanaf 15 augustus de nieuwe directeur van het Veldhovense Museum ’t Oude Slot. Hij is daarmee interim-directeur Frank van Oortmerssen opgevolgd, die als gastconservator betrokken blijft bij het museum.

Hans Sonnemans is een Veldhovense ondernemer die afkomstig is uit een Brabantse bakkersfamilie. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in de museumwereld, onder meer als conservator, museummanager en vestigingsdirecteur. In het verleden was hij onder meer verantwoordelijk voor het collectieplan voor de Nederlandse defensiemusea en realiseerde hij de registratie van twee musea in het Nederlands Museumregister. Ook heeft Hans Sonnemans ruime ervaring in vrijwilligersorganisaties. Naast zijn ervaring in de museum-wereld is hij nauw betrokken bij het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 in Wageningen.

Sonnemans wil het ingezette museumbeleid voortzetten door nog meer het accent te leggen op de museumfunctie van ’t Oude Slot met daarbij ook aandacht voor de unieke prentencollectie. Daarnaast staan nog meer mooie en laagdrempelige exposities in zowel het museum zelf als op de externe locatie De Verdieping op het programma.

Sonnemans wil fors gaan inzetten op samenwerking met de lokale cultuurpartners en andere lokale en regionale organisaties en verdere ontwikkeling van de culturele activiteiten. De nieuwe directeur heeft het Veldhovense erfgoed hoog in het vaandel staan. “Zo zie ik nog veel kansen om in het museum het DNA van Veldhoven beter zichtbaar te maken. Ook zie ik mogelijkheden om de museumtuin en de directe omgeving verder te verlevendigen en verfraaien.”