maandag 27 mei 2024
Mientje Kuijpers ontvangt Erespeld uit handen van wethouder Hans vd Looij - Foto: Martien Spiegels

Mientje Kuijpers ontvangt Erespeld gemeente Veldhoven

Muggenhol – Mevrouw W.A.M. Kuijpers-Tholen ontving zaterdag 18 augustus de Erespeld van de gemeente Veldhoven. Ze kreeg deze gemeentelijke onderscheiding omdat zij 40 jaar vrijwilliger is bij buurtvereniging Muggenhol.

Wethouder Hans van de Looij overhandigde haar zaterdagmiddag de Erespeld tijdens het buurtfeest dat werd gehouden vanwege het 40-jarig bestaan van buurtvereniging Muggenhol. Met de feesttent op de achtergrond op het grasveldje aan het Muggenhol keken de toeschouwers tussen de nodige staantafels toe hoe mevrouw Kuijpers de Erespeld kreeg opgespeld op haar groene hesje. Daarna overhandigde wethouder Hans van de Looij haar ook de oorkonde die bij de Erespeld behoord.

Mevrouw Mientje Kuijpers (72) is 40 jaar een actieve vrijwilliger van Buurtvereniging Muggenhol, die zich bijzonder kan inleven in de belevingswereld van anderen. Ze was 34 jaar bestuurslid en is sinds 6 jaar voorzitter. Zij is verantwoordelijk voor de organisatie van alle activiteiten van de buurtvereniging. Daarnaast was ze 34 jaar leider van de toneelgroep Muggenhol, die in 2015 moest stoppen vanwege te weinig vrijwilligers. Ieder jaar organiseerde zij één of meerdere opvoeringen, die tot in de puntjes verzorgd waren.