dinsdag 18 juni 2024
UNA-aanvoerder Twan Demin ontvangt Veldhoven Cup van wethouder Daan de Kort © Omroep Veldhoven - Evert Geurts

UNA wint Veldhoven Cup 2018

Oerle – Vrijdagavond 24 augustus vond het jaarlijkse toernooi voor de Veldhoven Cup plaats, dat deze keer georganiseerd werd door voetbalvereniging RKVVO. De 4 Veldhovense voetbalverenigingen streden op sportpark De Heikant tegen elkaar in een onderling toernooi. De winnaar van de Veldhoven Cup 2018 werd dit jaar UNA.

Sinds vele jaren spelen de eerste elftallen van Marvilde, Rood Wit, RKVVO en UNA om de titel van “Beste team van Veldhoven”. UNA doet vanwege competitieverplichtingen (3e divisie!) in het weekend van de Veldhoven Cup al verschillende jaren mee met een combinatie elftal van UNA 1/2. Maar dit jaar verscheen ook Marvilde met het 2e elftal op de Veldhoven Cup, omdat het de dag er op al in Rijswijk moet spelen tegen Te Werve voor de 2e kwalificatieronde van de KNVB-Beker. Alle reden dus om vandaag de spelers van het eerste elftal te sparen. Uiteindelijk bleek UNA over een dusdanig sterke selectie te beschikken dat de eindoverwinning (net als vorig jaar) overtuigend naar de spelers uit Zeelst ging.

In de openingswedstrijd tegen RKVVO had UNA de volledige 30 minuten een overwicht, maar kwam niet tot scoren. Zelfs een strafschop, rollertje door het midden met de snelheid van een bejaarde, leverde geen doelpunt op. Hierna troffen Rood Wit en Marvilde elkaar, maar ook al was Rood Wit gevaarlijker, het tweede team van Marvilde hield knap stand, 0-0. In de derde wedstrijd won Rood Wit nipt van RKVVO, 1-0. Hierna zette UNA Marvilde van begin tot eind onder druk en won verdiend met 3-0. Marvilde was hiervan nog niet bekomen en dus kon ook RKVVO met 2-0 winnen van de blauw-witten. Op dit moment hadden UNA, Rood Wit en RKVVO 4 punten, zodat de laatste wedstrijd (UNA – Rood Wit V) beslissend was voor de toernooizege. Ook in deze wedstrijd was UNA met 2-0 duidelijk de betere ploeg.

Uitslagen:

UNA – RKVVO     0 – 0
Rood Wit – Marvilde     0 – 0
Rood Wit – RKVVO     1 – 0
UNA – Marvilde     3 – 0
RKVVO – Marvilde     2 – 0
UNA – Rood Wit     2 – 0

Eindstand Veldhoven Cup 2018:

1 UNA   3   2   1   0   7   5-0
2 RKVVO   3   1   1   1   4   2-1
3 Rood Wit   3   1   1   1   4   1-2
4 Marvilde   3   0   1   2   1   0-5