donderdag 13 juni 2024

MFA Zuid met kettingreactie officieel geopend

Vrijdagmiddag rond kwart voor 2 heeft Veldhovens wethouder Hans van de Looij de MFA Zuid officieel geopend. Hij luidde een kettingreactie in waar alle kinderen van Basisschool ‘Op Dreef’ aan meededen. Na afloop van de officiële openingshandelingen konden geïnteresseerden, gasten en buurtbewoners de school tot in alle hoeken zèlf bekijken tijdens de Open Middag.

De opening van de MFA Zuid werd na enkele toespraken in gang gezet door Hans van de Looij. Met het doorknippen van een lintje zette hij een kettingreactie in gang die niet meer te stoppen was. Elke groep van de basisschool “Op Dreef” had iets ingestudeerd, waardoor alle leerlingen mee konden doen aan die kettingreactie. Het begon bij de jongste kinderen die om de beurt een kroon op hun hoofd moesten zetten, een andere groep zwaaide met kleurige hoepels, een groep had zelfgemaakte toeters en weer een andere groep had een soort dominostenen-circuit gemaakt van allerlei voorwerpen. Deze moesten elkaar via een balletje aanstoten, waardoor ze omvielen en weer een ander mechanisme opstartten. Alles bleef in de ketting op het schoolplein lopen tot de laatste steen omviel en er een vlag werd onthuld met de oranje tekst “MFA Zuid geopend”. Dit kleurige schouwspel, waar alle kinderen met veel enthousiasme aan meededen, voltrok zich onder ideale zomerse omstandigheden op de speelplaats onder het toeziend oog van honderden aanwezigen.

WP_20150626_13_24_49_Pro

WP_20150626_13_29_32_ProDe MFA Zuid, gelegen aan het Pastoor Jansenplein 15 in Veldhoven-Dorp, is de derde en vooralsnog laatste Multi Functionele Accommodatie in Veldhoven. Vanaf 2013 is gewerkt aan de bouw van deze accommodatie en begin van dit schooljaar is de MFA Zuid in gebruik genomen. Met de officiële opening is gewacht tot ook de omgeving rondom het gebouw gereed was.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen, een hoge klokkentoren en een verhuurbare sportzaal. Het multifunctionele karakter van de school houdt in dat alle aanwezige organisaties van elkaars ruimte gebruik kunnen maken. In de MFA Zuid zijn dat de basisschool ‘Op Dreef’, kinderdagopvang ‘Korein Kinderplein’ en logopediepraktijk ‘Esther van den Heuvel’. Deze groepen hebben raakvlakken met elkaar en kunnen door samenwerking elkaar ondersteunen met als uitgangspunt het beste voor het opgroeiend kind te bereiken.

Vooralsnog is deze derde MFA de laatste in Veldhoven. Maar Hans van de Looij gaf in een interview op Omroep Veldhoven aan dat in de plannen voor De Zilverackers, de nieuwe uitbreidingswijk in het westen van Veldhoven, nog rekening is gehouden met mogelijk een vierde MFA. Of die uitbreiding straks zo groot wordt om een nog nieuwe MFA te rechtvaardigen is op dit moment nog een onderwerp van studie.

Na de officiële openingsplechtigheden stonden de deuren van de MFA Zuid wagenwijd open voor alle geïnteresseerden en buurtbewoners op de Open Middag. Zo konden ze met eigen ogen aanschouwen hoe mooi en functioneel ook deze MFA in Veldhoven weer is geworden.