donderdag 13 juni 2024

Veel kleurplezier op eerste Veldhovense Kleurenloop

Het was dinsdagmiddag een gekleurde bedoening in Veldhoven-Dorp. Een kleine 200 kinderen liepen de Écht Veldhovenz Kleurenloop, die voor de eerste keer georganiseerd werd. En aan de vele lachende kindergezichtjes te zien was het een groot succes!

De uitbaters van de horecagelegenheden in Veldhoven-Dorp waren het er over eens. Er moet regelmatig iets georganiseerd worden om leven in de brouwerij te houden. Dat vindt ook Hans Dillen, kastelein van Café De Sportvriend op de Kromstraat: “Het verf gooien is een spelletje dat momenteel erg populair is. Dus leek het ons een goed moment om dit ook eens in Veldhoven-Dorp te organiseren en wel tijdens de Kermis. De opbrengsten schenken we aan het goede doel in Uganda, waar ook het Sondervick College een project heeft lopen. Het is iets nieuws en we kijken of het aanslaat, maar gezien het aantal kinderen wat er op af is gekomen, zo’n 200, is dat voor een eerste keer toch niet zo slecht!”

Het parcours was duidelijk: een rondje om de Kermis via Kromstraat, Dorpstraat, Locht, Plank, Kromstraat, Dorpstraat om uiteindelijk te finishen bij het Grieks Restaurant Rhodos. Tijdens deze route zouden er onderweg 5 kleurexplosies zijn! Het was niet te missen waar de start was! Bij Café De Sportvriend op de Kromstraat, was het niet alleen binnen het café afgeladen vol met kinderen, maar ook buiten stonden de jongsten al te wachten tot ze om 17 uur mochten vertrekken. Iedereen kreeg bij de inschrijving een wit T-shirt en een oranje zonnebril, zodat het verfpoeder niet teveel op de gewone kleren terecht zou komen.

Gekleurde windhozen bij D'n Olie-fant voor op de hoek Kromstraat - De Plank (Foto Herman Schoemaker)
Gekleurde windhozen bij D’n Olie-fant voor op de hoek Kromstraat – De Plank (foto: Herman Schoemaker)

Er werd gestart in groepjes van circa 20 kinderen en meteen op de hoek van de Kromstraat was het al raak: verfpoeder uit emmers werd over de nog keurig nette witte kinderen gegooid, zodat zij al snel alle kleuren van de regenboog kregen. En diegenen die de kantjes er nog vanaf liepen kregen even verderop een nieuwe kans om zich om te toveren in een regenboog outfit. Zowel op de Dorpstraat tegenover de Caeciliakerk als op de Locht konden ze over de straat rollen waar het kleurpoeder in overmaat was te vinden.

Na afloop hadden niet alleen de kinderen veel plezier gehad, maar ook Leon in den Kleef (Café De Locht, Lokaal 8) kon als één van de organisatoren op een succesvol evenement terugkijken: “We waren wel wat laat begonnen met de organisatie maar als je kijkt hoe het gelopen is, kunnen we alleen maar tevreden zijn. Dit is zeker voor herhaling vatbaar”. En daar waren de Veldhovense kinderen het roerend mee eens!