donderdag 13 juni 2024
Zwembad Den Ekkerman
Zwembad Den Ekkerman blijft nog even open. Voorlopig moeten er nog een hoop zaken geregeld en besloten worden.

Minette Lommers: “We zijn blij dat we door kunnen”

Minette Lommers, directrice van zwembad Den Ekkerman, is blij dat er nu eindelijk kan worden begonnen aan de planning van een nieuw zwembad. Dat zegt ze dinsdag in een update over de nieuwe plannen tegen Omroep Veldhoven. Ze legt in onderstaande video uit wat er nu gaat gebeuren, waar het nieuwe zwembad komt te staan en of we tot die tijd nog even van het oude zwembad kunnen genieten:

Marktpartijen

Lommers geeft aan twee weken geleden bij de wethouder op gesprek te zijn geweest. “Het is nog best wel een traject. Momenteel zijn ze bezig om te kijken welke marktpartijen er interesse hebben om het nieuwe zwembad te bouwen. Ze proberen om tien partijen aan tafel te krijgen. In de loop van het jaar moet dat afgebouwd worden naaf vijf en uiteindelijk drie [partijen]. Uiteindelijk blijft er dan iemand over die het helemaal gaat doen.”

Vleermuizen tellen

De directrice geeft echter aan dat er nog veel meer dingen zijn om mee rekening te houden. “Er moet ook gekeken worden naar de bouwgrond of er misschien archeologisch onderzoek gedaan moet worden. Tevens moet er ook naar de natuur gekeken worden . Ze zijn nu al aan het tellen hoeveel vleermuizen er rondvliegen.” Voordat de eerste steen gelegd kan worden moet er dus vooral nog veel onderzocht, overlegd en besloten worden.

Centraal

Het nieuwe zwembad komt op een nieuwe locatie in Veldhoven. Waar dat precies zal zijn zegt mevrouw Lommers niet te weten. Wel is zeker dat het zwembad in het centrum komt te staan. “Dat staat in het reeds goedgekeurde plan.”

Blijven zwemmen

Het oude zwembad wordt uiteindelijk gesloopt, maar niet voordat het nieuwe bad er is. Lommers is erg blij dat ze niet tijdelijk de deuren hoeft te sluiten. “Als we van tevoren dicht gaan hebben we kans dat we heel veel bezoekers gaan verliezen […], dus iedereen kan lekker blijven zwemmen totdat het nieuwe zwembad geopend wordt.”