Mark Vruggink en Pieter Jansbeken proberen een Limburgse aanval onschadelijk te maken - Foto: Toon/Veritas

RKVVO delft onderspit bij koploper Veritas

Neeritter – Lang zag het er naar uit dat RKVVO stand zou kunnen houden tegen mede-koploper Veritas maar de bittere realiteit van de uiteindelijke 5-0 nederlaag was vooral in de tweede helft onontkoombaar.

In de eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Over en weer ontstonden kansen waarbij de beste nog voor RKVVO vielen te noteren. In de 8e minuut kon de keeper van Veritas maar ternauwernood een vrije trap van Bas van Doormalen uit zijn doel tikken. In de 13e minuut was er een goede kans voor Luuk Soetens die op een voorzet van Bart Sanders alert reageerde maar net over het doel schoot. De grootste kans was er voor opnieuw Luuk Soetens die in de 37e minuut oog in oog kwam met de doelman van Veritas maar er niet in slaagde hem te omspelen. Veritas was bij vlagen gevaarlijk en gaande de eerste helft bouwden ze langzaam aan een veldoverwicht op. Maar verder dan een scrimmage voor het doel van Wouter Verhoeven kwam de thuisploeg niet. Ruststand: 0-0.

In de tweede helft verhoogde Veritas de druk op het doel van RKVVO. Daar waar de achterhoede van RKVVO een solide indruk maakte gedurende de gehele eerste helft oogde de defensie van RKVVO plots wankel. Het leek alsof de voorwaartsen van Veritas steeds een stap eerder bij de bal waren en er werd te slap ingegrepen. Kenmerkend bij het eerste doelpunt van Veritas in de 53e minuut was dat de spits mocht kappen en draaien in de 16 meter voordat hij het leer in de verre hoek buiten bereik van Wouter Verhoeven deponeerde. Vanaf dat moment was er voor RKVVO geen eer meer te behalen. Veritas speelde als een heuse koploper en kampioenskandidaat en de doelpunten volgden elkaar snel op. In de 59e minuut werd er nog een doelpunt afgekeurd voor vermeend buitenspel maar in de 63e en 65e minuut werd het 2-0 en 3-0. De wedstrijd was gespeeld en bij RKVVO vloeide het geloof in eigen kunnen langzaam maar zeker weg. In de 80e minuut was balverlies op het middenveld de ouverture voor de 4-0 en in de slotminuten werd het ook nog 5-0 toen een afstandsschot tussen de handen van Wouter Verhoeven door in het doel verdween.

Deze laatste treffer symboliseerde eigenlijk de gehele tweede helft: kansloos, zonder overtuiging en collectief falen.

Beelen 1-0, Beelen 2-0, Stoop 3-0, Heymans 4-0, Beelen 5-0

RKVVO: Verhoeven; Segers, Jansbeken, Mol (Joppen), Antonis; Vruggink (Mol), v. Doormalen (Offermeijer), v. Reijen; v. Dijk, Soetens, Sanders