donderdag 25 juli 2024
Wethouder v.d. Looij met de kinderen van basisschool Zeelsterhof © Omroep Veldhoven-Anton Broos

Nationale boomfeestdag in Veldhoven

Zandoerle – Woensdag 13 maart, een week eerder dan normaal vanwege de verkiezingen, werd landelijk de 63e boomfeestdag gehouden. Dit jaar is het landelijke thema: “Ieder Kind een Boom”. In Nederland werden er dan ook door schoolkinderen zo’n 200.000 bomen geplant. Ook Gemeente Veldhoven deed evenals voorgaande jaren weer mee.

Op een perceel in de Zandoerlese bossen nabij scouting Hertog Jan van Brabant werden woensdag 8 bomen en 3000 bosstruiken aangeplant. Gelukkig hielp het weer mee, want nadat de dag met een flinke regenbui was begonnen was het droog op het moment van het planten.

Wethouder Hans van de Looij opende de boomfeestdag met een korte toespraak over de omvorming van akkerland naar bos en plant. Hij deed dit in aanwezigheid van 53 leerlingen van basisschool Zeelsterhof. Vier kinderen waren uitverkoren om met de wethouder de eerste van de drie bomen te planten. Daarna mocht de hele groep, onder begeleiding van IVN afdeling Veldhoven en de Gemeente Veldhoven de bosstruiken in de grond zetten. De kinderen hadden ook allemaal eierdoosjes meegenomen met zaadbommen, die ze na het planten van de bosstruiken er tussen konden gooien.

Het was het derde en laatste jaar dat op deze locatie in de Zandoerlese bossen de boomfeestdag werd gehouden, omdat het gebied nu vol begint te staan. De kinderen hebben dan ook een mooie herinnering achtergelaten en zullen later nog vaak kunnen zeggen: “Kijk dit is ons bos, dat hebben wij vroeger aangelegd”.