vrijdag 19 april 2024
Benn Soetens kopt uit een mêlée van spelers de 1-0 binnen - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO gelukkigst in storm

Oerle – Het was een wedstrijd op Sportpark Heikant die eigenlijk niet gespeeld had moeten worden. Voetbal was nauwelijks mogelijk in het stromachtige weer, waarvoor de KNMI een code oranje waarschuwing had afgegeven. Wilhelmina’08 liet in de eerste helft het beste combinatievoetbal zien (voor zover dat mogelijk was), en had twee enorme kansen. RKVVO liet in de 2e helft meer van zich zien, maar al snel was het duidelijk: degene die het eerst zou scoren in dit barre weer, zou winnen. RKVVO was het meest gelukkig.

Onder barre weersomstandigheden was het voor beide ploegen onmogelijk om een goede wedstrijd aan de toeschouwers voor te schotelen. Door de stormachtige wind was combinatiespel onmogelijk en verdween menig bal over de achter- of zijlijn omdat de spelers geen vat kregen op de snelheid van de bal. Zo ontstond een rommelige wedstrijd waarbij al bij voorbaat vaststond dat kansen spaarzaam zouden zijn. In de 1ste helft was Wilhelmina’08 nog het dichtst bij een doelpunt maar door goed keeperswerk van Sven van en Oever werden twee goede kansen onschadelijk gemaakt. Zo pareerde de RKVVO-sluitpost na een corner in de 27e minuut met een uitstekende reflex een halve omhaal van Bas Rijkers vlak voor zijn doel. Twee minuten later moest hij opnieuw reddend optreden toen Edwin Vaas vanaf de achterlijn de korte hoek uitkoos. De ruststand was 0-0.

In de 2e helft werd het spel er niet beter op al ging RKVVO wat meer naar voren spelen. Toch ontstonden er nauwelijks kansen voor beide teams. In de 75e minuut mocht RKVVO een hoekschop nemen en Luuk Soetens vond zijn broer Benn, die met een harde kopbal geheel onverwacht de 1-0 voor RKVVO scoorde. In het resterende deel van de 2e helft ontstonden er nog kleine kansen voor RKVVO maar het ontbrak aan een nauwkeurige afronding. Het gehavende Wilhelmina’08 (3 schorsingen) was niet bij machte om RKVVO nog pijn te doen en de driepunten bleven zo in Oerle. Een smetje op de overwinning was de blessure van Luuk Soetens. Hij moest vanwege een scheenbeenblessure met een brancard van het veld worden gedragen.

75. B. Soetens 1-0

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, L. Segers, B. Soetens, Jasper Mol; v. Reijen, Jongenelen (75. Kempers), L. Soetens (82. v. Doormalen); v. Dijk, Offermeijer (67. Jorrit Mol), Verhoeven
Wilhelmina’08: Swakhoven; Joosten, Witjes, Peeters, Rijkers; Roijakkers, Vaas, Farah (82. Chergaoui); Benter, Gashi (Adriaens), Didbih