donderdag 18 april 2024

Rood Wit maakt het zichzelf moeilijk

Middelbeers – Voor verscheidene scheidsrechters was de hevige storm (code oranje) een goede reden om tot afgelasting over te gaan. Echter, in Middelbeers werd om half drie op het kunstgrasveld toch afgetrapt tegen Beerse Boys. Later bleek dat de wind direct invloed had op het veldspel en op de doelpunten.

En weer kwam Rood-Wit zeer vroeg – binnen 120 seconden – op achterstand. Onbegrijpelijk! Twee verdedigers plus de doelman maakten inschattingsfouten om de bal weg te werken waardoor Beerse Boys-speler Jannes Mulders eenvoudig de bal in het lege doel kon schieten. Het creëren van kansen en het maken van doelpunten is voor de Veldhovenaren niet het sterkste punt dit seizoen. Dat werd zondagmiddag zeker niet beter mede door de moeilijke weersomstandigheden. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Jan van Hout op aangeven van Mark van Doorn de gelijkmaker maar het doelpunt werd – mede door het vlagsignaal van zijn assistent – door de leidsman wegens buitenspel afgekeurd. Dat dit een zeer discutabele beslissing was bleek wel op weg naar de kleedkamer waar over en weer functioneringsgesprekken werden gevoerd. De VAR zou ongetwijfeld helderheid hebben geboden…

Evenals in de eerste helft gingen de bezoekers ook in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Maar scoringskansen bleven helaas achterwege. Roodwitter Jan van Hout was in de 70e minuut dichtbij de 1-1 maar zijn harde afstandsschot had meer verdiend dan via bovenkant lat het vangnet in. Vijf minuten hierna viel het spreekwoordelijke doek. Bart Driessen speelde de bal terug op Mark Smulders, maar door de harde wind viel de bal stil en werd simpel opgepikt door Beerse Boys-speler Jannes Mulders. Die legde de bal breed op zijn medespeler Daan Mulders die eenvoudig de 2-0 aantekende. Kort hierna werd het zelfs nog 3-0 door Jannes Mulders. In de slotfase werd het duel nog ontsierd door een direct rode kaart voor Roodwitter Giovanni van Bladel.

2. J. Mulders 1-0; 74. D. Mulders 2-0, 78. J. Mulders 3-0

Rood Wit: Smulders; Slegers, v. Beek, Günüç, Damman (46. Maes); v. Doorn, Brugman, Schellekens, Meulenbroek (23. v. Bladel); Driessen, v. Hout (88. Drijvers)
Beerse Boys: Wilborts; v. Korven, v. Heerbeek (37. Schapendonk), v. Bijsterveldt, v. Rooij; d. Otter, Willems, Gooskens; v. Spreuwel, J. Mulders (90. v. Gestel), D. Mulders