dinsdag 21 mei 2024
Ad van Gerwen ontvangt het Rommelgats Baoske van wethouder Hans van der Looij

Ad van Gerwen Rommelgat Baoske 2019

Veldhoven-Dorp – Tijdens het jaarlijkse Echt Veldhovenz Luidkeels meezingfestival is het nieuwe “Rommelgats Baoske 2019” bekend gemaakt. Niemand minder dan Ad van Gerwen mocht de trofee in ontvangst nemen uit handen van Veldhovens wethouder Hans van de Looij.

De bekendmaking van het Rommelgats Baoske vond vrijdagavond plaats in een bomvolle feesttent op de Plaatse in Veldhoven-Dorp. Daar werd traditiegetrouw op de dag voor Carnaval het meezingfestival Echt Veldhovenz Luidkeels gehouden. Het werd dit jaar alweer voor de 4e keer op rij georganiseerd. In de pauze van het zangfestijn werd de spanning opgevoerd toen het Rommelgats Baoske bekend gemaakt zou worden. Ad van Gerwen, van café De Kleine Man aan de Kapelstraat-Noord in Zeelst, was verrast en blij dat hij dit jaar is uitgekozen om met de eer te gaan strijken. Omdat hij elk jaar weer een zeer gewaardeerde bijdrage levert aan het Rommelgatse Carnaval, mocht hij onder luid applaus de trofee en de bijbehorende onderscheiding in ontvangst nemen.

Sinds 2010 is de verkiezing tot “Rommelgats Baoske” een eretitel voor een ondernemer met een kleurrijke visie en een warm hart voor het Rommelgatse carnaval. Met de benoeming tot Rommelgats Baoske volgt Ad van Gerwen bekende voorgangers van deze titel op, zoals in de afgelopen jaren Ron de Weijer, Ron Eliëns en Eric Verschagen.