donderdag 28 maart 2024
RPC op jacht naar de gelijkmaker - Foto: Ruud Bertels

RPC geen partij voor Marvilde

Stratum – Normaal gesproken heeft Marvilde het erg lastig tegen RPC. Dit seizoen werd thuis met 2-3 verloren. Vandaag kreeg Marvilde vele kansen en RPC slechts twee. Toch leek het een kwartier voor het einde nog spannend te worden toen RPC één van die twee kansen benutte en tot 1-2 terug kwam. In de laatste minuut maakte Marvilde de dik verdiende 1-3 waarmee het verdiend met drie punten naar huis ging.

In de 2e minuut speelde Marvilde de bal naar voren en gaf Tayfun Yilmaz de bal nog iets meer vaart mee, waarna Max van den Akker alleen op doelman Sten Otter van RPC af mocht gaan. Max maakte geen fout en speelde de bal door de benen van de doelman, 0-1. Na een kwartier stoomde Tayfun Yilmaz over links op tot aan de achterlijn. Zijn voorzet ging echter voor het lege doel langs ging. Een paar minuten later gaf Max van den Akker een voorzet vanaf rechts. Deze viel op de rand van het strafschopgebied tussen Tayfun Yilmaz en Danny Das. Een verdediger tikte de bal echter weg, waardoor Ties Bazelmans op 23 meter uit kon halen. Sten Otter kon echter de bal keren. In de 23e minuut nam Ties Bazelmans een vrije schop. Wat een voorzet leek te worden, werd een schot ineens en werd knap door de RPC doelman over het doel getikt. De enige kans voor RPC in de eerste helft kwam in de 26e minuut. Rick Strijbosch ging diep op links en gaf de bal voor. Rik Wijnen stond vrij op 7 meter midden voor het doel, maar kopte over.

Op het half uur leek Marvilde de voorsprong te verdubbelen. Vincent Bartholomeus gaf de bal op rechts langs de lijn op Max van den Akker. Zijn voorzet kwam bij de geheel vrijstaande Tayfun Yilmaz midden voor het doel. Helaas gleed Tayfun een beetje uit, waardoor zijn inzet naast het doel ging.

In de zevende minuut na de rust was het weer Tayfun Yilmaz die op rechts door ging. Hij gaf de bal vanaf de achterlijn terug op Jelle Born. Jelle raakte de bal niet goed, maar hierdoor kwam deze bij Max van den Akker terecht die er nog beter voor stond. Voor een leeg doel raakte hij de bal ook niet goed en dus kon Sten Otter alsnog redden. Na een uur nam Danny Das een vrije trap op eigen helft diep op Max van den Akker. Max was, alweer, veel sneller dan de verdedigers en werd in het strafschopgebied ten val gebracht door Alex van Hout. Max schoot de strafschop zelf solide in het doel, 0-2.

In de 65e minuut nam Robbert Born een corner die door Ties Bazelmans bij de 1e paal prima ingekopt werd. Met een katachtige redding bracht Sten Otter redding. Een kwartier voor het einde ging Max nog een keer diep en in het strafschopgebied gaf hij de bal terug op Ties Bazelmans. Op 10 meter schoot hij deze over het vangnet en dus ging opnieuw een grote kans verloren. Drie minuten later gebeurde het onmogelijke voor deze middag. Sean Gilbert schoot de bal diagonaal in het doel, 1-2. Eén minuut later kon Muti Nawabi de voorsprong al meteen weer op het oude verschil brengen, maar zijn inzet werd gered door de doelman van RPC en ook de rebound van Tayfun Yilmaz werd gered. In de 83e minuut gaf Muti Nawabi de bal diep op Max van den Akker. Alleen voor de doelman was de doelman de baas. In de 90e minuut ging de doelman van RPC mee naar voren bij een corner, maar de corner werd afgeslagen, waarna Muti Nawabi de bal op Michael Maessen gaf. Michael stond in de spits en schoot de bal vanaf 30 meter in het verlaten doel, 1-3.

2. v.d. Akker 0-1; 52. v.d. AKker 0-2 (str), 78. Gilbert 1-2, 90. Maessen 1-3

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, v.d. Wiel, Bartholomeus, J. Born; Bertels, Das (77. Muti Nawabi), Bazelmans; Yilmaz (88. Maessen), v.d. Akker (90. Kiebert)