Brian Boogers neemt het Volendam doel onder vuur - Foto: fcvolendam.nl

UNA verrast koploper Jong FC Volendam

Volendam – Vorige week waaide de wedstrijd tussen OSS’20 en UNA compleet weg. Twee dagen daarna werd het “duel” uitgespeeld onder zowat dezelfde omstandigheden. Uiteindelijk sleepten de Zeelstenaren er een 1-1 gelijkspel uit. Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van Jeroen van Bezouwen weer een zware klus op het programma. In het Kras Stadion stond koploper Jong FC Volendam te wachten en UNA pakte de zaken energiek op.

De storm gierde langs het Volendamse stadion, maar op het veld viel het mee, want datzelfde stadion bood veel beschutting. UNA was niet van plan om met zich te laten sollen en nam het initiatief in handen. Dat leverde best wat kansen op, alleen het benutten van die mogelijkheden was een probleem. De thuisploeg had daar duidelijk minder moeite mee, want toen Dani van der Moot in de twintigste minuut de kans kreeg was het ook meteen raak: 1-0. UNA bleef doorgaan met kansen om zeep te brengen, totdat in de 38e minuut Max Veerman binnen het strafschopgebied in de fout ging. Max kon met rood vertrekken en Brian Boogers schoot de penalty zonder frivoliteiten binnen: 1-1.

In de tweede helft bleef het kansenfestival voor UNA voort duren. Pieter Jan Scheerlinck schoot over, Mart v.d. Gevel deed aan latje schieten en Nick Tielemans zag zijn schot ook niet in het doel van de wijdbroeken verdwijnen. Toch was UNA niet klaar met het karwei, want zes minuten voor tijd kopte Mart v.d. Gevel de 1-2 achter doelman Barry Lauwers. De ijverige aanvaller en topscorer van het vorige seizoen was lange tijd geblesseerd en is sinds een paar weken weer fit. Hij zoekt nog steeds naar het juiste ritme en wellicht kan deze treffer hem helpen om weer in zijn element te komen. Dat zou voor UNA in de resterende negen duels heel goed van pas komen, want met slechts drie punten achterstand op de lijstaanvoerder zijn de geelzwarten zeker nog niet kansloos voor de titel.

20. v.d. Moot 1-0, 39. Boogers 1-1 (str); 84. v.d. Gevel 1-2

UNA: Derix; Anpong, Scheerlinck, Scheepers, Bassou, N. v. Boekel (82. R. v. Boekel), v. Dijk, Boogers, Tielemans (89. Jagt), v. d Gevel ( 88. v. Herwijnen), Schijvenaars
Jong FC Volendam: Lauwers; Kruiver (86. Lee), Speijk, Eerdhuijzen, Smal, Veerman, Murkin, Runderkamp (90. v.d. Wiel), v.d. Moot, Kaars, v. Gasteren (77. James)