dinsdag 18 juni 2024
Drukte in het Oerlese strafschopgebied - Foto: Jan vd Broek, www.svsomeren.nl

Opnieuw winst voor RKVVO in Someren

Someren – Op sportpark de Potackers speelde RKVVO, de nummer 3 van de 2e klasse tegen de nummer 2, Someren. Voorafgaand aan de wedstrijd had Someren 3 punten meer dan de formatie uit Oerle met een wedstrijd minder, dus er was RKVVO alles aan gelegen om de aansluiting te houden.

RKVVO trad aan met 5 spelers die normaliter niet in de basis staan. De jonge ploeg kampt met blessures, schorsingen en vakantiegangers en moest daarom putten uit de rest van de brede selectie. Deze jongens deden echter totaal niet onder voor de ontbrekende spelers en speelden met dapperheid, slimheid en strijd. Someren had het er ook duidelijk moeilijk mee en wist de openingen in de defensie van RKVVO niet te vinden. Sterker nog, het was RKVVO dat met de uitblinkende Sam Heinemans in de spits voor de geblesseerden Jordy Verhoeven en Bart Sanders, de ploeg op sleeptouw nam. Hij bracht rust in de opbouw en door zijn balvastheid kon hij de middenvelders continu laten opkomen om gevaar te stichten.

In de 26e minuut was het de eveneens uitstekend spelende Thijs Offermeijer die met een slimme doorkopbal, Sam Heinemans alleen voor de Someren-keeper Maarten Werts zette en dat bleek voor Sam een ‘appeltje-eitje’. Met een geplaatste schuiver verschalkte hij de keeper; 0-1 voor RKVVO. Someren kon vervolgens weinig aanrichten tegen dit volwassen spelende RKVVO. Toch was het door een fout in de defensie van RKVVO dat Someren net voor rust de gelijkmaker kon binnenschieten ondanks de bijna-redding van de goed keepende Sven van den Oever.

De 2e helft begon niet veel anders. Someren speelde onzorgvuldig en leed veel balverlies. RKVVO beantwoordde dit continu met afwisselend goed combinatievoetbal of lange diepe ballen op de snelle en jong vleugelspitsen Bart Braam en Bram van de Velden. Het duurde tot de 63e minuut tot RKVVO weer tot scoren kwam. Bart Braam legde de bal panklaar voor Thijs Offermeijer op randje 16 meter, en deze wist vervolgens de 1-2 aan te tekenen met een droog schot in de linker onderhoek.

Someren ging vervolgens vol druk zetten maar kon geen enkele kans creëren, mede door de sterke pressie van RKVVO. De moegestreden Bas van Doormalen, Bart Braam en Thijs Offermeijer werden tot slot vervangen door Tom Paridaans, Rutger Bell en A1-speler en debutant, Joris van Esch. Ook zij konden moeiteloos mee in dit sterke collectief. De 3 punten gingen uiteindelijk mee naar Oerle, waarschijnlijk tot verrassing van velen die klasse 2F volgen. Er viel uiteindelijk niets af te dingen op deze overwinning. Someren was geen schim van het elftal dat in Oerle wist te winnen in het najaar en het was juist RKVVO dat de zegereeks voortzet met al 5 overwinningen en 1 gelijkspel in 2019. Volgende week gaat RKVVO op bezoek bij Bladella.

Doelpunten:
28. Heinemans 0-1, 43. Bouwmans 1-1; 63. Offermeijer 1-2