woensdag 24 april 2024
Wethouder Daan de Kort, Djessy Oerlemans (BS Dick Bruna), Sjors Sportief en Jocelyn Langelaar (BS De Rank)

Sjors Sportief van start gegaan in Veldhoven

Veldhoven – Sjors Sportief is weer van start gegaan. Woensdag 20 maart werd de aftrap gegeven door Veldhovens wethouder Daan de Kort. Vanaf 22 maart kunnen basisschoolkinderen zich weer gaan inschrijven voor heel veel sportieve naschoolse activiteiten in Veldhoven.

De kick-off voor Sjors Sportief vond in Sporthal en Zwembad Den Ekkerman plaats met zo’n 300 Veldhovense basisschoolkinderen. Groep 1 t/m 4 had daar een spring- en dansmiddag en voor de kinderen van groep 5 t/m 8 waren er zwemactiviteiten. Tijdens de kick-off reikte wethouder Daan de Kort aan twee kinderen een prijs uit. Zij waren de winnaars van de tekenwedstrijd. Jocelyn Langelaar van BS De Rank won de eerste prijs (met een score van 29,68%). Ze mag met haar hele klas een middag naar Zwembad Den Ekkerman en haar tekening komt op de voorkant van het Sjors Sportief boekje. Op de tweede plaats eindigde Djessy Oerlemans van BS Dick Bruna (met een score van 28,06%). Haar prijs is een middag spelen bij Speellandschap de Heiberg met haar klas. De tekening van Djessy komt ook in het boekje.

Vorig jaar maakten 2.000 basisschoolkinderen in Veldhoven kennis met sport binnen onze gemeente dankzij Sjors Sportief. Dit was opnieuw een groot succes, zodat in 2019 Sjors Sportief alweer voor de 7e keer plaatsvindt. Er doen dit jaar 54 sportverenigingen mee, die in totaal ruim 200 activiteiten hebben voor de Veldhovense kinderen. Zo kunnen ze (vaak gratis) meedoen aan o.a. boksen, zwemmen als een zeemeermin/-man, hiphoppen, basketballen of danceballet.

Vanaf vrijdag 22 maart 16:00 uur kunnen kinderen ingeschreven worden om aan de activiteiten van Sjors Sportief mee te doen. Dit is mogelijk via de website www.sjorssportief.nl