De rekbaarheid van Brian Booger's shirt wordt getest door Nwankwo van Westlandia - Foto: Febi

UNA ligt weer op koers

Zeelst – Voor de winterstop presteerden de geelzwarten voortreffelijk. Daarna kwamen er echter wat mankementen aan de motor. Langzaam maar zeker werd dit euvel verholpen. Vorige week troefde het team van Jeroen van Bezouwen de vissermannen van lijstaanvoerder Jong FC Volendam in het Kras Stadion af. Na lange blessureleed scoorde Mart v.d. Gevel daar zijn eerste seizoen treffer. Afgelopen zondag maakte de goalgetter tegen Westlandia er al weer twee.

De Westlanders keken al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Westlandia verdediger Nick van Vliet kreeg de bal tegen zijn hand aangeschoten binnen de 16. De pingel vanaf de strafschopstip werd door Brian Boogers tegen keeper Edgar Leerdam aangeschoten, maar de terugspringende bal werd een prooi voor Mart v.d. Gevel, die wèl raak mikte: 1-0, in de 2e minuut! Na een kwartier werd het nog erger voor de ploeg van trainer Edwin Grünholz: een diepe bal van Nick Tielemans werd door Brian op de borst opgevangen. Zijn voorzet werd weer achter de groen witte goalie geschoten en weer was Mart v.d. Gevel de dader: 2-0. Nog voor de pauze had UNA de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Een prima voorzet van Niek van Boekel kwam bij Brian Boogers, die vrij op doelman Leerdam af mocht gaan. Maar hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor Leerdam de bal van zijn voeten kon plukken.

Na rust liep het voor de Zeelstenaren niet meer zo soepel. Onnodige angst sloop in de ploeg en de Naaldwijkers namen het heft in handen. De aansluitingstreffer kon niet uitblijven. Die kwam er dan ook in de 52e minuut van de voet van Jedsel Markes, die alleen op keeper Yanick Derix mocht afgaan. In het kwartier dat volgde was Westlandia de beter ploeg. UNA speelde na deze aansluitingstreffer onzeker en slordig, De spanning nam toe op Sportpark Zeelst want Westlandia rook de gelijkmaker. Het kreeg ook een tweetal kansen: Jedsel Markes (voorlangs) en Remon van Bochoven (te zwakke kopbal). De gelijkmaker kwam er niet, want zo’n twintig minuten voor tijd ging UNA weer meer op de helft van de Zuid Hollanders spelen. Dat mondde in de 75e minuut uit in een treffer van Teun Sebregts. Twee minuten later poeierde Niek van Boekel de bal vanaf de rand 16 nog snoeihard op de lat. Maar de wedstrijd was eigenlijk al beslist.

Concurrenten TEC, OFC en OSS’20 verloren punten, zodat de geelzwarten weer op plaats drie staan in de Derde Divisie. UNA legt weer lekker op koers.

2. v.d. Gevel 1-0, 16. v.d. Gevel 2-0; 52. Markes 2-1. 75. Sebregts 3-1

UNA: Derix; Scheepers, v. Dijk, Anpong, Scheerlinck; N. v. Boekel (80. R. v. Boekel), Boulghalgh (88. Jagt), v.d. Gevel; Schijvenaars (59. Sebregts), Boogers, Tielemans
Westlandia: Leerdam; Mazlum, Nwankwo (23. v. Kesteren), Batist, v. Vliet; Tichem, Vissers, v.d. Knaap (46. Bransen); v. Bochoven, Markes, Bilgi (51. v.d. Zalm)