zondag 14 juli 2024
De officiële start van nieuwbouwproject Hof van Gerwen - Foto: Jerry Immers (c)

Officiële start nieuwbouwproject Hof van Gerwen

Meerveldhoven – De bouw van het nieuwe woonproject Hof van Gerwen aan de Provincialeweg is donderdagmiddag 12 juli officieel van start gegaan. Wethouder Ad van den Oever verrichtte met enkele belanghebbenden en veel toekomstige bewoners de officiële handeling, waarmee de start van de bouw op een feestelijke manier gegeven werd.

Naast de Veldhovense wethouder waren onder andere ook Frans Fonteijn (directeur Zuid BAM Wonen) en Toon van Gerwen (namens familie en touringcarbedrijf Van Gerwen-Munckhof) aanwezig. Zij deden allemaal een kleinigheid van betekenis in de tijdcapsule, die bestond uit een lang plastic koker. Ook bijna alle kopers van de nieuwbouwwoningen waren aanwezig bij de plechtigheid. Zij vulden de tijdcapsule ook met diverse voorwerpen en tekeningen.

De tijdcapsule rolt in het gegraven gat – Foto: Jerry Immers (c)

Nadat de tijdcapsule gevuld en dichtgelijmd was,  mochten enkele kinderen de lange koker in een groot gat in de grond rollen. Vervolgens moesten de hoogwaardigheidsbekleders in de hitte van de stralende zon nog even aan de slag om het gat symbolisch met een schop met zand te dichten.

Het Hof van Gerwen aan de Provincialeweg 27 is het eerste gasloze nieuwbouwproject in Veldhoven. De 34 woningen, in de stijl van de jaren 30, worden gerealiseerd op het voormalig bedrijventerrein van touringcarbedrijf van Gerwen-Munckhof. De nieuwbouwwoningen worden gebouwd in een hofstructuur, waar veel aandacht is voor groen. Om de woningen te verwarmen, wordt i.p.v. een CV-ketel een lucht/waterwarmtepomp geplaatst. Alle 34 woningen zijn intussen verkocht en de oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2019 verwacht.