donderdag 25 juli 2024
Wethouder van den Oever opent Zilverbaan vanuit hoogwerker- Foto: Henk Peters

Zilverbaan geopend voor verkeer

Woensdagmiddag 11 juli is de nieuw aangelegde Zilverbaan opengesteld voor verkeer. Ad van den Oever, wethouder Bereikbaarheid, opende de weg officieel samen met Marton Willems, directeur Regio Zuid van Heijmans. Hiermee is de westelijke ontsluitingsroute compleet en is de westzijde van Veldhoven ook goed bereikbaar.

Ad van den Oever en Marton Willems voerden de officiële opening van de Zilverbaan uit in een hoogwerker. Zij plakten samen een gele openingssticker op het bouwbord dat op de hoek Koppelenweg / Knegselseweg staat. De handeling werd bijgewoond door omwonenden, leden van de projectteams van bouwbedrijf Heijmans en gemeente Veldhoven en de gemeenteraad Veldhoven. Na de openingshandeling maakten van den Oever en Willems de openingsrit over de Zilverbaan in een zwarte cabrio.

De Zilverbaan is de nieuwe verbindingsweg die tussen de (verlengde) Heerbaan en de Knegselseweg loopt. De weg zorgt ook voor een goede bereikbaarheid van de nieuw te realiseren woonwijk Huysackers, die in de toekomst via de nieuwe rotonde aan de Roskam aansluit op de Zilverbaan. Inmiddels is gestart met het bouwrijp maken van deze woonwijk. In de toekomst wordt ook de aansluiting op de A67 verbonden met de Zilverbaan.

De Zilverbaan bevindt zich in een bosrijk gebied met veel natuur. Rondom de weg zijn daarom diverse ecologische voorzieningen aangebracht. Zo is er een ‘vleermuis-hop-over’, een passage die de vleermuizen in het gebied over de weg leidt en zo de vleermuizenroute intact houdt. Een touwladder zorgt ervoor dat eekhoorns kunnen oversteken en voor kleine amfibieën en dassen zijn tunnels onder de weg aangelegd.