dinsdag 21 mei 2024
Het pand aan de Bussels. Foto: Kikidio Veldhoven

School voor slimme kinderen weg uit Veldhoven

Plusklas en Montessorischool Kikidio is sinds vorige week weg uit Veldhoven. Door middel van een korte aankondiging op hun website heeft de school, gevestigd aan de Bussels, aangegeven gesloten te zijn. De overkoepelende stichting Kikimon is failliet, zo blijkt.

Kikidio was bedoeld voor kinderen die extra ondersteuning nodig hadden omdat ze op hun reguliere basisschool niet genoeg uitdaging krijgen. Vaak gaat dit om kinderen met een vorm van autisme of ADHD. Sommige kinderen zijn vijf schooldagen te vinden binnen de organisatie, anderen komen er bijvoorbeeld een woensdagochtend voor de ‘plusklas’.

Sinds mei 2016 zat Kikidio in het oude gebouw van basisschool de Rank. Sinds maandag 3 april is de onderwijsinstelling overgenomen door stichting RBOB de Kempen, de overkoepelende stichting van scholen in o.a. Veldhoven, Eersel, Bergeijk en Bladel. Zij zorgen er nu voor dat 80% van de schoolgaande kinderen onderwijs blijft krijgen in hetzelfde gebouw. Voor de kinderen die één of enkele dagdelen gebruik maakten van Kikidio wordt nog gezocht naar een oplossing.