zaterdag 22 juni 2024

Debat in D’n Bond om armoede in Veldhoven te verminderen

Op woensdagavond 12 april a.s. organiseert PvdA Veldhoven een avond over armoede in D’n Bond aan de Rapportstraat. Het doel van de avond is om lokale armoede onder de aandacht te krijgen bij de inwoners van Veldhoven.

Kinderen in Tel en Defence for Children berichtten onlangs nog dat de kloof tussen arme en rijke kinderen steeds groter wordt. Het CBS meldt dat één op de acht kinderen leeft in een gezin onder de armoedegrens. Inspanningen, zeker ook in Veldhoven, om iets aan die armoede te doen, leveren nog steeds onvoldoende structurele oplossingen op.

Om duidelijk te maken wat armoede met mensen kan doen en doet, is er op deze avond inbreng van ervaringsdeskundige en spreekbuis Eric Rugebregt. Hij is een zogeheten ‘Quiet Member’. Behalve zijn verhaal krijgen ook praktijkdeskundigen het woord. Zij proberen vragen te beantwoorden als: hoe kom je in je werk armoede tegen, waar ben je in je werk trots op, wat gaat goed en wat kan beter? Samen vormen zij een panel dat met de zaal discussieert onder leiding van Ralf Embregts. Hij is directeur van de MOM, de Maatschappelijke OntwikkelingsMaatschappij Tilburg, en de drijvende kracht achter de Quiet 500, de tegenhanger van de Quote 500.

De panelleden naast Eric Rugebregt zijn Peer Willemse, voorzitter Voedselbank Veldhoven, Wil van Egmond, voorzitter Stichting Leergeld Veldhoven De Kempen, Rob Schmidt, budget coach en Rian Tondeur, coördinator Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven. De toegang is gratis.