donderdag 29 februari 2024

Paaswaaktocht op ‘Stille Zaterdag’

Zaterdag 15 april aanstaande, tussen 19.00 en 20.00 uur, vindt de zogeheten Paaswaaktocht plaats. Een spannende wandeltocht, startend bij de Immanuelkerk, voor kinderen, volwassenen en voor iedereen die iets anders rond Pasen zoekt en even stil wil staan bij het paasverhaal of er kennis mee wil maken. Inschrijven voor de tocht is niet nodig.

Via een vastgestelde route beleef je het paasverhaal. Met muziek, stilte, puzzels, verhalen en ontmoetingen onderweg. De tocht begint bij de Immanuelkerk aan de Teullandstraat in D’Ekker. Tussen 19:00-20:00 kunnen hier om de 5 à 10 minuten verschillende groepen starten. De tocht is ongeveer 6,5 kilometer lang, maar een korter alternatief is ook mogelijk.

De route eindigt bij het paasvuur van Contact 96 op het D’Ekkerplein. Het vuur wordt rond 21.30 uur ontstoken, waarna door geloofsgemeenschap Oase en de Protestantse Gemeente Immanuel teksten worden voorgelezen. Van daaruit is aansluitend om 22.00 uur de paasviering van de Immanuelgemeente in de Rabozaal van de Muziekschool.