zondag 23 juni 2024

Stef Noordermeer ontvangt Erespeld Veldhoven

Veldhoven – Zaterdagavond reikte wethouder Daan de Kort de Erespeld van de Gemeente Veldhoven uit aan Stef Noordermeer. De uitreiking van deze gemeentelijke onderscheiding vond plaats tijdens de feestavond van het 20-jarig bestaan van de Veldhovense bordspelvereniging Roll The Dice. Stef Noordermeer (46) ontving de onderscheiding omdat hij zich langdurig inzet als vrijwilliger in de gemeente Veldhoven.

Bij bordspelvereniging Roll the Dice is Stef Noordermeer 20 jaar voorzitter. Ook was hij voorzitter van het evenement Zuiderspel, een evenement waar veel bordspelspelers aan deelnemen. Dit evenement is mede op zijn initiatief ontstaan. Bij voetbalvereniging Marvilde is de heer Noordermeer al jarenlang actief als voetbalcoach. Daarnaast bekleedt hij bij Stichting KinderKampen (KiKa) verschillende taken zoals groepsleider, keukenhulp of spelleider.

Het was voor Noordermeer een complete verrassing dat op de spellenavond in De Nieuwe Band in Veldhoven ineens wethouder Daan de Kort verscheen. Hij had wel verwacht dat het een bijzondere avond zou worden om het 2e lustrum van Roll The Dice te vieren. Maar toen verscheen ineens wethouder Daan de Kort met een grote bos bloemen. Hij bedankte Noordermeer voor zijn grote inzet als vrijwilliger binnen de gemeente Veldhoven en als klap op de vuurpijl kwam de Erespeld van de Gemeente Veldhoven uit de doos. Na deze officiële handelingen was er gebak voor iedereen en werd er een groepsfoto gemaakt met een groot deel van de 172 leden. Vervolgens werden de bordspellen uit de dozen gehaald en kon iedereen weer zijn grote hobby uitoefenen: bordspelen.

De Veldhovense bordspelvereniging Roll The Dice werd in 1999 opgericht. Raymond Adriaans kreeg voor zijn 30e verjaardag van zijn spellenvrienden een spellenclubje cadeau. De naam … Roll The Dice. Niemand had ooit kunnen dromen dat het zo’n succes zou worden. Wat begon met vijf vrienden, vandaar ook de vijf dobbelstenen in het clublogo, is uitgegroeid tot een club met 172 leden. Roll The Dice is niet alleen in Veldhoven maar ook ver daar buiten een begrip geworden.

De Erespeld is een gemeentelijke onderscheiding voor vrijwilligers. Zij zijn onmisbare schakels binnen de Veldhovense samenleving. De gemeente is dan ook trots op haar vele vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de Veldhovense gemeenschap in bijzondere gevallen ook met een Erespeld.

Omroep Veldhoven TV maakte een video-opname tijdens de viering van het 2e lustrum van Roll The Dice en de uitreiking van de Erespeld voor Stef Noordermeer. Deze video is HIER te bekijken.