vrijdag 19 april 2024
Benn Soetens kopt al na 40 seconden de 1-0 binnen - Foto: Willem Binnendijk

Snelle openingstreffer geen garantie op succes

Eersel – Na de 2-0 overwinning op EFC van vorige week, waarmee de 2e periode werd gepakt, stond EFC wederom als tegenstander van Oers te boek, nu op sportpark de Heikant in Oerle. Ook voor RKVVO gold zondag het thuisvoordeel niet. EFC ging na het laatste fluitsignaal met 1-2 als terechte winnaar het veld af.

De supporters die een minuutje te laat waren hadden pech, want al na 40 seconden kopte Benn Soetens de bal achter de keeper van EFC uit een bekeken vrije trap van Thijs Offermeijer: 1-0 voor de thuisploeg. Dat beloofde wat voor de volgende 89 minuten. Helaas. Echt goed werd er daarna niet meer gevoetbald. Veel aanvallen werden al snel afgebroken door foutieve passes. Beide teams kregen wel wat kansen en kansjes. Tot doelpunten leidde dit niet, er werd niet secuur genoeg afgerond en Sven van den Oever die een goede wedstrijd keepte stond meermalen een doelpunt van EFC in de weg. Het enige opmerkelijke in de eerste helft was de verrassende drinkpauze in de 25e minuut (bij een temperatuur van 20 graden).

Na de pauze (van bijna 25 minuten!!) werd de wedstrijd voortgezet met het spel uit de eerste helft. Net niet secuur genoeg allemaal, vooral van de kant van RKVVO. En Sven van den Oever die de kansen van Eersel om zeep hielp. De scheidsrechter begon zich meer te laten gelden en zwaaide kwistig en vaak erg gemakkelijk met kaarten. In de 73e minuut kreeg Luc Segers zijn 2e geel (dus rood) na een vermeende overtreding in het strafschopgebied (dus penalty). Die penalty werd, ook voor Sven, onhoudbaar binnengeschoten door Jeroen Hakkens. 10 minuten later was alle hoop op een gelijkspel vervlogen nadat ook Sjors van Baren na zijn 2e geel kaart kon vertrekken en EFC de 1-2 had binnengeschoten. Met de moed der wanhoop werd nog geprobeerd er een gelijkspel uit te slepen door in de laatste minuten de kopsterke verdedigers mee naar voren te sturen en in de laatste minuut bij een vrije trap ook Sven mee naar voren te sturen maar het mocht niet meer baten. EFC was uiteindelijk de terechte winnaar in deze matige pot.

Afgaande op het aantal kaarten lijkt het een onsportieve wedstrijd te zijn geweest en dat was beslist niet het geval. Voor de trainer zal de opstelling van volgende week een puzzel worden. Na dit kaartenfestival zullen er toch enkele spelers geschorst zijn.

1. B. Soetens 1-0; 73. Hakkens 1-1 (str), 83. v. Gestel 1-2

RKVVO: v.d. Oever, Jasper Mol, B. Soetens, Segers, v. Baren, v. Reijen, (85. Kempers), Jongenelen, Offermeijer (60. Lemmens), v. Dijk, Verhoeven (70. Jorrit Mol), L. Soetens