vrijdag 19 april 2024

EFC en Marvilde delen de punten

Eersel – Na het tweeluik met Bladella (6 punten) stond voor Marvilde vanmiddag de altijd lastige uitwedstrijd tegen EFC op het programma. Marvilde pakt zelden punten tegen EFC en de thuiswedstrijd eerder dit seizoen leverde ook al een 1-5 nederlaag op. Vandaag was Marvilde grote delen van de eerste helft de gevaarlijkere ploeg. EFC had wel meer balbezit, maar het gevaar kwam van de bezoekers. Toen EFC in de 2e helft met 10 man kwam te staan leek niets een overwinning voor Marvilde in de weg te staan, maar uiteindelijk moesten beide teams tevreden zijn met een 2-2 gelijkspel.

Gedurende de eerste helft had EFC een veldoverwicht, maar het werd hier zelden gevaarlijk mee. Marvilde kreeg bij de tegenstoten grote kansen. In de 10e minuut ging Jelle Born diep over links. Zijn inzet op 15 meter in het strafschopgebied was zwak en kon eenvoudig geplukt worden door doelman Jesse Theuws. In de 24e minuut stuurde Danny Das Max van den Akker diep. Alleen voor de doelman in het strafschopgebied zat het veld niet mee en leverde Max een totale misser af. De doelman kon de bal eenvoudig oprapen. In de 27e minuut deed Max van den Akker het beter. Hij werd in de diepte aangespeeld door Sander Bertels en met 2 verdedigers in zijn nek ging hij heel rustig richting het strafschopgebied. Daar aangekomen plaatste hij de bal in het doel, 0-1.

Op dat moment had Marvilde niet zoveel te duchten van EFC, maar in de 38e minuut veranderde dat plots. Max van Limpt ging op links aan de haal met een verdediger van Marvilde in zijn nek. Op de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal snoeihard in de kruising, 1-1. Hierna was EFC tot aan de rust beter, maar buiten een schot uit een afgeslagen corner, voor het doel langs, kwam de thuisclub niet.

In de tweede helft sloeg de vlam na 10 minuten in de pan. Max van Limpt gaf een steekbal op Yoni Hooyen. Hij ging Sam van Rooij voorbij en ging hierbij op de voet van Sam staan. Hierdoor viel hij en de scheidsrechter gaf hier een onterechte strafschop voor. Een onterechte strafschop wordt vaak niet benut en de gevloerde speler moet niet zelf de strafschop nemen. Beide mogelijkheden werden waarheid. Yoni Hooyen nam de strafschop zelf, maar Sam van Rooij pakte deze prima uit zijn rechter beneden hoek. In de rebound raakte Hooyen de doelman en kreeg hier geel voor. In de eerste de beste aanval hierna kreeg Hooyen bij een vermeende overtreding op de middenlijn meteen zijn tweede gele kaart en dus rood.

Marvilde leek op rozen te zitten, maar EFC bleef hard werken en werd geregeld gevaarlijk. Tien minuten voor het einde leverde dit de voorsprong voor de thuisploeg op. Een aanval over de rechterkant kwam in het strafschopgebied bij Max van Limpt terecht. Zijn schot vanaf 15 meter werd miraculeus door Sam van Rooij gepakt, maar kwam daarna via de lat terug het veld in. Links van de paal stond Damian van Gestel om de bal diagonaal in de kruising te schieten, 2-1. Marvilde had nog dik 10 minuten om iets aan deze achterstand te doen, maar gelukkig kreeg het al snel hulp van EFC. Een verdedigende fout leverde Max van den Akker een vrije kans op, op 15 meter van het doel. Alleen voor de doelman schoot hij de bal hard in het doel, 2-2. Hierna was er nog een afstandsschot van Robbert Born vanaf 30 meter en maakte Max van den Akker zich prima vrij, waarna hij de bal net voor het doel langs krulde. De grootste kans was echter voor Max van Limpt in de laatste minuut. Hij kwam vanaf rechts naar binnen en schoot op de rand van het strafschopgebied op doel. De zwabberbal kon nog net met de rechterhand over het doel getikt worden door doelman Sam van Rooij.

Al bij al een terechte uitslag in deze boeiende wedstrijd. Twee hardwerkende ploegen op een zeer slecht veld. Volgende week zaterdag komt Gestel (aanvang 18:00 uur) naar Meerveldhoven. Gestel is na vandaag de rode lantaarndrager. Wil Marvilde bovenin mee blijven doen dan zal er gewonnen moeten worden.

27. v.d. Akker 0-1, 38. v. Limpt 1-1; 80. v. Gestel 2-1, 81. v.d. Akker 2-2

Marvilde: v. Rooij; v. Vark (80. Maessen), R. Born, v.d. Wiel, Yilmaz; Bertels, J. Born, Bazelmans (83. Bartholomeus), Das (68. v.d. Weijer), Muti Nawabi, v.d. Akker
EFC: J. Theuws; v.d. Zanden (46. v. Gerwen), v. Heukelom, T. Theuws. v, Sambeeck; Thijssen, Jansen (73. Neutkens), Hooijen; v. Gestel, v. Limpt, Janssen