woensdag 17 april 2024

Zanger JW Roy doopt dahlia bij De Jonge Stek

Ter gelegenheid van het 50-jarige jubileum van de Veldhovense dahliavereniging De Jonge Stek, werd vrijdag het NK dahliakweken gehouden bij tuincentrum Groenrijk. Henk Jansen van De Jonge Stek werd daarbij gekozen tot NK dahliakweken en zanger Jan Willem Roy mocht een nieuwe dahlia dopen. Tevens stond het gehele weekend in het teken van een grote tentoonstelling met de mooiste dahlia’s.

Tijdens de feestelijkheden van het gouden jubileum werd een nieuwe dahlia gedoopt en vernoemd naar een bekende Nederlander. De Eindhovense zanger Jan Willem Roy, beter bekend onder zijn artiestennaam JW Roy, was volledig verrast toen hij hoorde dat er een dahlia naar hem genoemd werd. Onder grote belangstelling doopte hij de fraaie donkerrode dahlia’s met champagne met de uitspraak “Hij is ook echt mooi, hij lijkt wel een beetje op me”. Volgens Renata Verhagen, bestuurslid van De Jonge Stek werd gezocht naar iemand die past bij de dahlia. Het is volgens haar een mannelijke dahlia, een stoere cactusachtige, diep-rode bloem, waarna de keuze viel op de Brabantse zanger JW Roy.

Daarnaast werd de Prins Bernhard Bokaal voor de beste dahliakweker van Nederland uitgereikt. Dit jaar ging de eer naar Henk Jansen van De Jonge Stek. Hij behaalde de eerste prijs met de dahliasoort Miss Blanche. Zijn vaas haalde de hoogste score van de tentoonstelling.

Het gehele weekend stond daarna bij Tuincentrum Groenrijk nog in het teken van de jubilerende dahliavereniging met een tentoonstelling van de mooiste en kleurrijkste dahlia’s.

Omroep Veldhoven TV maakte tijdens het gouden jubileum van de Veldhovense dahliavereniging De Jonge Stek een videoreportage die via deze link te bekijken is:

JW Roy doop nieuwe bloem bij NK Dahliakweken