De openingstreffer van UNA door Idi Camara - Foto: FEBI

UNA doet zichzelf te kort in Rosmalen

Rosmalen – De uitschakeling voor de beker tegen Staphorst kwam hard aan in het UNA kamp. Afgelopen zondag stond de eerste ronde in de Derde Divisie op het programma bij OJC in Rosmalen. De napijn van het bekertreffen bleek voor UNA geleden te zijn, want met name in de eerste helft legden de geelzwarten de roodzwarten het vuur aan de schenen. Toch wist UNA de partij niet in haar voordeel te beslissen. Oorzaak: te slordig in het benutten van kansen en het te gemakkelijk weggeven van doelpunten aan de tegenpartij.

De ploeg van Jeroen van Bezouwen versterkte zich dit seizoen o.a. met de komst van Idi Camara; een spits afkomstig van SMU Mustangs in de Verenigde Staten. De lange Camara is een prima aanspeelpunt in de aanval. Hij was het dan ook die UNA al vroeg in de wedstrijd met een volley op voorsprong bracht: 0-1. Lang genoten de Zeelstenaren niet van de voorsprong. Binnen een minuut lag de gelijkmaker al in het Zeelster doel. Melvin van Gestel werd aangespeeld door Diego Meerveld en profiteerde van dichtbij van de gatenkaas in de Zeelster verdediging: 1-1.  Nadat Mart v.d. Gevel net naast had gemikt, bracht hij de geelzwarten vier minuten voor het rustsignaal toch weer aan de leiding: 1-2. Maar weer was de voorsprong van korte duur. Opnieuw was het Diego Meerveld die nu Stijn Rambach vond. Die kon vrij uithalen: 2-2.

In het tweede bedrijf was UNA minder nadrukkelijk aanwezig en OJC Rosmalen was ook niet bij machte om een echte bedreiging te gaan vormen. UNA kreeg nog twee kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een vrij trap van Jeroen Stottelaar eindigde in een hoekschop nadat de bal van richting werd veranderd. Ook een fraaie kopbal van Mart v.d. Gevel werd door doelman Bart Tinus tot hoekschop verwerkt.

Gedurende de wedstrijd vond scheidsrechter Cairo het niet nodig om kaarten te trekken. Als er al eens een opstootje ontstond, loste hij dat simpel op met een korte toespraak en iedereen wist waar hij aan toe was. Zo kan het ook en dat siert de leidsman.

Na 90 minuten stond de ruststand van 2-2 stand nog steeds op het scorebord. UNA begint het avontuur in de 3e divisie dan ook met een gelijkspel, maar eigenlijk had er meer ingezeten.

Camara 0-1, v. Gestel 1-1, 41. v.d. Gevel 1-2, 43. Rambach 2-2

Opstellingen.
UNA: Stoskovic; v. Weert, Tieben, Sijbers, Scheerlinck; N. v. Boekel, Boogers, Stottelaar (80. Sebregts); v.d. Gevel, Camara, Tielemans (82. R. v. Boekel)
OJC Rosmalen: Tinus; v. Gestel, Schapendonk, Nieuwendaal, Scholts, Wijkmans, Meeuwsen, Rambach, v. Hoof, Habraken, Meerveld