zondag 14 juli 2024
Baantjes zwemmers kunnen als eerste bezoekers weer terecht

Beweegplein voor behoud zwemwater

Een beweegplein om zwemwater te behouden. Het klinkt wellicht wat gek en toch is dat precies wat FNV en zwembad Den Ekkerman dinsdag 13 september gaan organiseren. Het zwembad moet namelijk open blijven, zo vinden zij.

Besluit gemeente

In verschillende partytenten laten zwemverenigingen zien welke activiteiten zij ondernemen. Activiteiten die niet meer uitgevoerd kunnen worden als de gemeente besluit de deuren van Den Ekkerman voor goed te sluiten. In 2015 werd door de Veldhovense raad besloten dat het dorp zijn zwembad als faciliteit moest behouden. Wel zou er een nieuw bad komen ter vervanging van de verouderde Ekkerman. Daar liep het vooralsnog op stuk.

Activiteiten

Bij iedere tent kan het publiek mee doen met de activiteiten, met als doel Veldhoven ‘in beweging’ te krijgen voor zwemwater. Voor kinderen zijn er een springkussen en opblaasbare ballen op water.Aan de raad en het college worden een petitie en kleurplaten aangeboden. De actie eindigt met een flashmob, een gezamenlijke afsluiting waarin meestal wordt gedanst. De dresscode is oranje.

Aangepaste openingstijd

Vanwege de activiteiten op het Beweegplein is zwembad Den Ekkerman tussen 18.00 en 20.00 uur gesloten.