donderdag 18 april 2024

Beweegplein Zwembad Den Ekkerman Groot Succes

Het door het zwembad Den Ekkerman georganiseerde Beweegplein was een groot succes. Jong en oud verzamelde zich op het Meiveld in het City Centrum om een statement te maken tegen de sluiting van het Veldhovense zwemwater.

Aan de ene kant een podium, langs de zijden rijen met standjes en in het midden een heus zwembad. Den Ekkerman heeft, samen met de FNV, een groots evenement opgezet voor het behouden van het zwembad. Zwemvereniging NJORD, Het Zeepaardje (zwemmen voor verstandelijk beperkten) en Den Ekkerman zelf bemanden de standjes met allerlei ludieke acties. In het zwembad op het midden van het plein konden met name kinderen in twee grote plastic ballen over het water lopen. Demonstraties van onder andere waterpolo werd gegeven om aan te geven wat er allemaal mist als het zwembad verdwijnt.

Op het podium werd gedanst, gebreakdancet, gespeecht en gestreden om het zwembad open te houden. De burgemeester werd uitgenodigd op het podium om handtekeningen van de volwassenen en tekeningen van de kinderen in ontvangst te nemen, waarna Jack Mikkers zelf vertelde aan het publiek dat de politiek soms beslissingen moet nemen die niet leuk zijn. Waardering voor de opkomst en het saamhorigheidsgevoel had Mikkers eveneens. “Dat moet ik zeker toegeven”, zei hij.

In december van dit jaar komt de gemeente met een zogeheten sluitingsverzoek. Na dit verzoek zijn de deuren grotendeels gesloten. Om dat te voorkomen blijft het personeel van Den Ekkerman strijden om het zwembad open te houden.

Foto’s: Jerry Immers

2 reacties

  1. Waarom vertellen jullie niets over de petitie. Iedereen kan nog steeds tekenen!!

    http://petitie-online.eu/den-ekkerman-moet-open-blijven/