woensdag 24 april 2024

Expo en striptekenworkshop Brabants Stripspektakel

Droom jij ervan om een echte striptekenaar te worden? Dan moet je morgen beslist naar de bibliotheek komen voor de striptekenworkshop!

Striptekenaar Bart Proost van de strip Alexander de Grote legt tijdens de workshop uit hoe je strip- en cartoonfiguurtjes kunt tekenen, want dat is nog helemaal niet zo makkelijk als het soms lijkt! Hij leert je hoe je een figuur opbouwt, van de eerste potloodschetsen tot een uitgewerkte tekening. De workshop is op woensdag 31 augustus van 14.30 tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen maar natuurlijk mogen de papa’s en mama’s ook meedoen.
Deelname is gratis en van tevoren aanmelden is niet nodig.

Ook is in de bibliotheek van 16 augustus t/m 5 september een tentoonstelling te bekijken rond de stripreeks Alexander de Grote. Het zijn komische stripverhalen, gebaseerd op deels historische correcte en deels geparodieerde feiten uit het leven van deze bekende Macedonische koning. De tentoonstelling laat diverse strippagina’s zien, van schets tot gedrukte strip.

De workshop en tentoonstelling zijn een voorproefje op het Brabants Stripspektakel, dat op 3 en 4 september plaatsvindt in het NH Koningshof in Veldhoven.