zondag 23 juni 2024

Hoofdtrainer Harjan de Wit van Marvilde naar Club Brugge

Meerveldhoven – Harjan de Wit krijgt een unieke kans bij Club Brugge om een volgende stap in zijn carrière te maken. De huidige hoofdtrainer van Marvilde gaat komend seizoen dan ook niet verder bij de Veldhovense 2e klasser.

Een aantal maanden geleden waren Marvilde en hoofdtrainer Harjan de Wit een verlenging van zijn contract voor het seizoen 2021/2022 overeengekomen. Afgelopen week heeft Harjan echter een aanbieding van Club Brugge gekregen, waarvoor hij al 3 jaar jeugdscouting in Nederland en België doet. Hij wordt bij de Vlaamse club verantwoordelijk voor de scouting in Nederland. Dit ruimere taken-en verantwoordelijkheidspakket, is niet meer te combineren met het hoofdtrainerschap bij Marvilde komend seizoen.

Hierop heeft De Wit de Veldhovense 2e klasser gevraagd om, ondanks het prettige werkklimaat en het feit dat hij het zeer goed naar zijn zin had binnen de vereniging, de mondelinge overeenkomst voor volgend seizoen te ontbinden. Marvilde kan en wil Harjan deze unieke mogelijkheid uiteraard niet ontzeggen.

Harjan de Wit maakte in de zomerstop van 2020 de overstap van De Valk naar Marvilde. Naast zijn trainers-activiteiten (hij is in het bezit van de UEFA-A trainerslicentie KNVB), is Harjan sinds 2018 ook actief als voetbalscout voor Club Brugge. Marvilde gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend voetbalseizoen.