woensdag 24 april 2024
Niek van Boekel blokt een schot van Esosa Oghogho - Foto: Ron Pichel Fotografie

UNA vindt het net weer

Heemskerk – Langzamerhand komt UNA beter in haar element. In de voorgaande twee wedstrijden maakte de wind normaal voetbal onmogelijk. Twee maal op rij sloten de Zeelstenaren met 0-0 af. Afgelopen zondag op Sportpark De Vlotter in Heemskerk was de wind weer hinderlijk aanwezig en dat kwam het spel niet ten goede Toch sloop UNA met een krappe 1-2 winst weg uit Heemskerk.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Ja, er werd gevoetbald en nee want kansen vielen er maar twee te noteren. Een voor Brian Boogers toen hij na een vrije trap net naast mikte en een voor ADO’20 nadat Nigel Daniels de bal in kansrijke positie over het doel schoot.

Na rust leek het er aanvankelijk op dat het weer een troosteloze 0-0 zou gaan worden. Maar naarmate de wedstrijd vorderde bracht Brian Boogers meer leven in de brouwerij. In de 55e minuut leverde dit de 0-1 op. Mart van de Gevel ontliep net de buitenspelval, gaf voor op Boogers die de bal helemaal vrij voor het intikken had.

Om de overwinning binnen te slepen was een tweede treffer broodnodig Die tweede kwam er nog niet. Wel in de 67e minuut de gelijkmaker. Bij een vrije trap van Ted Amson was er zoveel ruimte voor de aanvallers van ADO’20 dat Mick Christophersen de bal van dichtbij simpel kon binnentikken.

Een kleine twintig minuten voor tijd besloot trainer Harrie Gommans Teun Willems in de ploeg te brengen. Teun bewees al vaker dat hij zijn doelpuntje mee kon pikken en dat deed hij ook deze keer. Twee minuten voor het verstrijken van de officiële tijd dook de Willems vrij op voor Mats van der Wijst en schoot snoeihard de 1-2 binnen. Een goed moment, want de resterende tijd was te kort voor de tegenstander om nog iets terug te doen.

55. Boogers 0-1, 67. Christophersen 1-1, 88. Willems 1-2

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Verhoeven, Senders; Horsten, N. v. Boekel, Boogers, R. v. Boekel, v.d. Gevel (72. Willems), Tielemans
ADO’20: v.d. Wijst; Oghogho (73. Nijman), Amson (72. Brenna), Allahdad, Lute (62. Mazreku), Schuffelen, Kroon, Christophersen, Rijnink, Daniels, Lhar