zondag 25 februari 2024

Anwar Janssen en Yurjen de Jongh naar Marvilde

Meerveldhoven – De selectie van Marvilde wordt voor komend seizoen uitgebreid met 2 nieuwe spelers. Aanvaller Anwar Janssen maakt de overstap van EFC naar Veldhoven en verdediger Yurjen de Jongh komt over van 2e klasser SV Valkenswaard.

Anwar Janssen (28) is vooral een aanvaller, tweebenig, en kan ook op het middenveld goed uit de voeten. Hij speelde in zijn jeugd bij Dommelen. In de senioren speelde hij vervolgens één seizoen voor Casteren, om daarna weer terug te keren naar Dommelen, waar hij 7 seizoenen voor het eerste elftal uitkwam. Vervolgens speelde hij 2 seizoenen voor EFC, de ploeg die het Marvilde de laatste jaren altijd erg lastig maakt.

Yurjen de Jongh (24) is een echte verdediger en linkspoot. Hij omschrijft zichzelf als een echte teamspeler die altijd gaat voor het collectief. Yurjen speelde het grootste deel van zijn jeugd bij RKVVO. In de A-jeugd stapte hij over naar DBS, waar hij 5 seizoenen voor het eerste elftal uitkwam, waarvan 2 seizoenen als aanvoerder. Door toedoen van zijn vriendin en schoonfamilie belandde hij vervolgens bij SBC. Na 1 seizoen in Son en Breugel vertrok hij naar SV Valkenswaard, dat in dezelfde klasse uitkomt als Marvilde. Omdat hij verschillende spelers uit de Marvilde-selectie goed kent, was dit mede beslissend om nu de stap te zetten naar Marvilde.

Met de komst van De Jongh en Janssen is de selectie van Marvilde weer bijna compleet. Eerder kondigde de Veldhovense 2e klasser al de komst van keeper Youri Keij (UNA) en verdediger Rikkert Dings (RKSVO) aan. Aanvulling van de selectie was sowieso nodig wegens het vertrek van een 6-tal basisspelers: Max van den Akker en Jelle van Born keren terug naar UNA, Ties Bazelmans gaat naar een lager elftal bij UNA, Salim Zeroual en Muti Nawabi gaan naar Unitas’59 en Tom Vroomen stopt vanwege blessures.