zondag 23 juni 2024

Belangrijke 3-punter voor Marvilde in Tilburg

Tilburg – Na een onderbreking afgelopen week voor de beker (Marvilde bereikte de volgende ronde door met 1-4 te winnen van Dommelen), stond vandaag de uitwedstrijd tegen RKTVV op het programma. De uitslag van vorige week is blijkbaar zó goed bevallen dat vandaag dezelfde eindstand op het scorebord kwam.

De eerste helft was nagenoeg volledig voor Marvilde. In de 6e minuut kreeg Rick van den Bogaard de bal aan de linkerkant aangespeeld. Hij kwam naar binnen en op de punt van het strafschopgebied schoot hij de bal over de keeper. Helaas voor hem kwam de bal op de lat terecht. De rebound leek voor Ties Bazelmans te worden, maar met een verdediger dicht in de buurt kwam hier weinig van terecht. Na weer 6 minuten was er een combinatie tussen Muti Nawabi en Rick van den Bogaard aan de linkerkant. Uiteindelijk gaf Rick de bal over de grond voor op Sander Bertels. Op de punt van het vijfmeter gebied schoot bij de bal net over. Marvilde had de wedstrijd volledig onder controle, maar toch had het zomaar in de 19e minuut op achterstand kunnen komen. Een voorzet vanaf rechts van Soufiane Allach kwam bij de tweede paal bij Samir Medic terecht. Hij mocht rustig inschieten in de korte hoek, maar Sten Otter pakte deze inzet knap klemvast. In de 23e minuut ronde Marvilde dan eindelijk een aanval doeltreffend af. Ties Bazelmans had de bal aan de rechterkant, zette een een-twee op met Muti Nawabi en schoot de bal vanaf 18 meter midden voor het doel in de uiterste hoek, 0-1.

Op het half uur bracht Sten Otter met de vingertoppen redding op een diagonaal schot vanaf rechts van Allach en in de 39e minuut tikte Tommy Boogers een voorzet van Rick van den Bogaard vanaf rechts net voorlangs. Één minuut later werd de voorsprong verdubbeld. Een vrije trap uit de verdediging van Marvilde van Stijn Louwers kwam prima bij Rick van den Bogaard aan de linkerkant terecht. Rick gaf een steekbal op Muti Nawabi die op zeven meter eenvoudig wegdraaide van zijn tegenstander en zo helemaal vrij kwam te staan. Zijn inzet kon niet meer tegengehouden worden door een verdediger op de doellijn, 0-2. Één minuut voor de rust werd de voorsprong al bijna geruststellend. Ties Bazelmans zette goed door op de rand van het strafschopgebied en kwam zo vrij voor de doelman. Ties had geen moeite om de 0-3 in te schieten.

In de tweede helft vergat Marvilde om verder te gaan op de ingeslagen weg. De rekening voor het achterover hangen kwam in de 73e minuut. Mathew Wanner gaf de bal op Murat Er die alleen voor Sten Otter geen moeite had om de 1-3 te scoren. Even leek het of Marvilde zich toch nog in de problemen zou brengen, maar al vijf minuten later herstelde Tommy Boogers de oude marge. In een foutenfestival in de verdediging van RKTVV kwam de bal via Sander Bertels zomaar voor de voeten van Tommy Boogers. Net in het strafschopgebied plaatste hij eenvoudig de bal in het doel, 1-4. Tien minuten voor het einde kwam Michael Boelen nog alleen voor Sten Otter, maar door snel uitkomen verraste Sten de aanvaller en wist de inzet te blokken.

Marvilde heeft een mooie overwinning geboekt in Tilburg en kan weer enigszins naar boven kijken. Gezien de overige uitslagen is in deze klasse nog alles mogelijk. De bovenste ploegen verloren vandaag bijna allemaal. Volgende week komt NEC, uiteraard uit Nijmegen, op bezoek in Veldhoven. Deze ploeg behaalt ook zeer wisselende uitslagen, dus ook nu is er voor Marvilde van alles mogelijk.