dinsdag 28 mei 2024
UNA's Chefrino Eind in duel met TEC-speler Sven van Ingen

UNA ziet staartgroep dichterbij komen

Zeelst – Winst op laagvlieger TEC zou de ploeg van trainer Mark Schenning weer in de middenmoot brengen. Bij verlies komt de gevarenzone steeds dichterbij. Uiteindelijk verloor UNA van de club uit de Betuwe en dat was geheel onnodig. Fases van chaotische situaties in de verdediging en het niet benutten van spaarzame scoringskansen stonden aan de basis van dit tegenvallend resultaat.

Zoals gewoonlijk begonnen de geelzwarten vol overtuiging aan het duel. Al in de 7e minuut maakte doelman Sebastiaan van der Sman een schot van Teun Sebregts vanaf de 16-meterlijn onschadelijk. Twee minuten later een identieke situatie voor de TEC-keeper in de andere hoek: een schot van Niek van Boekel kon hij met moeite uit de hoek tikken. Weer 4 minuten later demonstreerde Rob van Boekel dat een niet te missen kans toch gemist kon worden. In kansrijke positie schoot hij over de kruising. Na een kwartier liet UNA de teugels vieren en TEC werd gevaarlijker, gretig gebruik makend van slordigheden in de UNA-defensie. Wimilio Vink, zag een hard schot op het UNA-doel rakelings voorlangs gaan. Walter Kiogmegni kopte een bal bij de tweede paal net naast en Kurtley de Windt dreigde te gaan scoren tot het moment dat Glenn Schapendonk de bal nèt voor de doellijn weg maaide. Slechts eenmaal meldde UNA zich nog met een echte kans voor het Tielse doel: Mart v.d. Gevel maakte gebruik van een foutje en kon vrij vanaf de zijkant van het strafschopgebied een strakke voorzet geven. Net voordat Chefrino Eind op enkele meters voor het doel zijn slof er tegen kon zetten, tikte een TEC-verdediger de bal met moeite nog naast.

Na de pauze ging het al snel mis. In de 53e minuut bracht Wimilio Vink de stand op 0-1 en al vier minuten later verdubbelde Jip Bartels de voorsprong. Een situatie die UNA dit seizoen al vaker ondervonden heeft: twee treffers vlak na elkaar valt moeilijk te verteren in het geelzwarte kamp. Mark Schenning greep met een dubbele wissel in: Youri van der Meer en Benjamin van Wanrooij kwamen in de ploeg. De Tielse Eendracht Combinatie vond de voorsprong wel genoeg en UNA kroop eindelijk wat meer uit haar schulp. Toch duurde het tot de 89e minuut voordat Benjamin van Wanrooij de stand op 1-2 kon brengen. Na een dekkingsfout op de linkerflank van TEC, kon hij op volle snelheid op het Tielse strafschopgebied afstomen en zijn harde schuiver ging in de verste hoek het net in, 1-2. UNA veerde op, maar het was te laat. In de toegevoegde tijd zat het voor Mart v.d. Gevel niet mee toen zijn schot via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Die pech heb je als het tegen zit, maar dit onheil riepen de geelzwarten deze zondagmiddag over zichzelf af.

Score:
53.    Vink                  0 – 1
57.    Bartels             0 – 2
88.    v. Wanrooij     1 – 2

Opstelling:
UNA: Stoskovic; Sebregts, Schapendonk, Tieben (74. Overhof), Scheerlinck; R. v. Boekel (60. v. Wanrooij), Stottelaar (60. v.d. Meer), N. v. Boekel; Eind, v.d. Gevel, Tielemans
TEC: v.d. Sman; Takawasa (22. N. Sanaky), Shakison, v. Ingen, Viereck; Kiomegni (70. Westerlaken), v. Gessel, Rodjan, d. Windt; Bartels, Vink (90. Aliskan)