vrijdag 26 april 2024

Rood Wit krijgt in Weert loon naar werken

Weert – In de achtste speelronde speelde Rood-Wit het uitduel in Weert tegen Wilhelmina ’08. De thuisploeg stond gedeeld tweede op de ranglijst. Kortom een geduchte tegenstander. Vorig seizoen werd het in Weert een 2-2 gelijkspel. Deze keer wonnen de roodwitten met 0-1 van de blauwwitten. De eerste helft speelde Rood-Wit sterk over de vleugels waarbij de verdediging van Wilhelmina ’08 stevig onder druk werd gezet. Na een klein half uur zelfs met succes. Vinko Djulic kreeg een riante kans die hij onberispelijk verzilverde. In de tweede helft werd de verdediging van Rood-Wit danig getest. Zonder uitgespeelde kansen voor Wilhelmina ’08 bleef de roodwitte verdediging solide overeind. Eindstand: 0-1 winst en een mooie teamprestatie!

De roodwitten speelden op het grote veld vooral in de eerste helft een sterke partij voetbal met veel werklust. Vanaf de rechter- en linkervleugel werd de bal herhaaldelijk de zestien ingespeeld. De thuisploeg had zijn handen vol om de roodwitten van het scoren af te houden. Na ruim twintig minuten werd Jan van Hout vrij gespeeld in het hart van de Wilhelmina-verdediging. Helaas sprong de bal van zijn voet, weg kans. Vijf minuten later ging Jan van Hout over links richting de achterlijn. Hij legde de bal terug, maar die werd gemist door zowel de aanvallers als verdedigers. Hierdoor belandde hij voor de vrijstaande Vinko Djulic die de bal direct onhoudbaar het doel in schoot: 0-1. Kort hierna kopte Stef Schellekens de bal rakelings naast het doel van Wilhelmina ’08. Maar de Weertenaren hadden ook kansen. Zo werd in de 37e minuut een vrije trap op de 16-meterlijn door aanvoerder Nick Bronzwaer op de paal getrapt. Rood-Wit-goalie Mark Smulders was aan de grond genageld. Gelukkig kaatste de bal binnenkant paal door het 5-metergebied weer terug het veld in.

De tweede helft werd gedomineerd door de thuisploeg. De roodwitters konden maar moeilijk onder de druk uitkomen. Na een kwartier had Wilhelmina-speler Imad El Bali in vrije positie een riante kans om de bal op doel te koppen. Gelukkig voor de roodwitten stond zijn vizier niet op scherp. Hierna kregen de middenvelders en de verdedigers het zwaar te verduren. Met grote regelmaat werden de ballen voor het doel geslingerd, maar het middenveld en de verdediging stonden vanmiddag als een huis. Vooral de kopkracht van Jordy Maes in het centrum was van grote waarde. In de 73e minuut had Jan van Hout de wedstrijd op het spreekwoordelijke slot kunnen gooien. Na voorbereidend werk van Dwayne Bijvelds werd topscorer Jan van Hout in stelling gebracht. Zijn inzet werd echter door Wilhelmina-keeper Michael Petit met de voet over de lat getild.

Het geduld van de meegereisde supporters werd danig op de proef gesteld. De zeer goed leidende scheidsrechter Krekels uit Sittard had vijf minuten blessuretijd berekend. Ook deze vijf minuten kwamen de roodwitters schadevrij door. Eindstand 0-1. Een echte teamprestatie!

Rood Wit: Smulders; Bierens (63. Bijvelds), van Beek, Maes, Damman; Schellekens, Brugman, van Doorn, Djulic (59. Driessen), Kluijtmans, van Hout (81. Fasen)