vrijdag 19 april 2024
Martijn van Dijk op weg naar de 1-0 - Foto: Willem Binnendijk

Belangrijke overwinning RKVVO

Oerle – Onder een stralend winterzonnetje maakten RKVVO en Beerse Boys er voor de toeschouwers een vermakelijke en spannende wedstrijd van. Beide ploegen brachten behoorlijk wat felheid in het spel. Ondanks dat Beerse Boys zeker in de tweede helft een licht veldoverwicht had, was het toch RKVVO dat met de winst aan de haal ging. Het pakte zodoende 3 belangrijke punten om meer afstand te nemen van de startploegen in de 2e Klasse.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op met slechts sporadisch mogelijkheden voor beide ploegen. Het eerste echte gevaar ontstond in de 27e minuut door een foutieve terugspeelbal van Sjors van Baren maar de grote kans, vrij voor het doel, was aan Pepijn van Spreuwel niet besteed. Zijn schot werd met de benen gekeerd door RKVVO-keeper Sven van den Oever. Het duurde vervolgens tot de 43e minuut voordat RKVVO echt gevaarlijk werd. Deze kans werd echter vakkundig benut door Martijn van Dijk. Hij speelde zichzelf op links op snelheid en al koppend, knap vrij van laatste man Rob van Bijsterveld en vanuit de punt van de 16 wist Martijn van Dijk de lange hoek te vinden en keeper Rob Wilborts te verschalken, 1-0 voor RKVVO.

In de tweede helft voerde Beerse Boys de druk op het doel van RKVVO verder op maar echt gevaarlijk werd Beerse Boys eigenlijk niet. Met veel fysieke inzet werd RKVVO op de eigen helft vastgezet en de Oerlenaren kwamen daar slechts met moeite onderuit. De beste kansen waren echter voor RKVVO. In de 76e minuut was het een solo van Martijn van Dijk over de rechterflank door de gehele defensie van Beerse Boys welke door Martijn met een hard schot op de paal werd afgerond. Het duurde uiteindelijk tot de 90e minnut voordat RKVVO de wedstrijd uiteindelijk in het slot kon gooien. In de ontstane ruimte, door de druk van Beerse Boys, was het een vloeiende aanval over links via Martijn van Dijk en Luc Soetens die door Jordi Verhoeven werd afgerond, 2-0 voor RKVVO.

Het was een licht geflatteerde uitslag op basis van het vertoonde spel in de tweede helft maar een solide overwinning voor RKVVO waarmee de weg omhoog op de ranglijst is doorgezet.

43. v. Dijk 1-0, 90. L. Soetens 2-0

RKVVO: v.d. Oever, v. Baren, Lemmens, Jasper Mol; Segers, v. Reijen, Verhoeven, Offermeijer (80 Jorrit Mol), Kempers (69. L. Soetens), v. Dijk, B. Soetens
Beerse Boys: Wilborts; J. Willems, v. Rooij, v. Bijsterveldt, v. Heerbeek (66. v.d. Sande); d. Otter (87. v. Korven), R. Willems, Gooskens; v. SPreuwel, J. Mulders, D. Mulders