zondag 23 juni 2024
De rugnummers van de Van Boekels zijn nu gevreesd in Werkendam

Van Boekel – Kozakken Boys 5-2

Zeelst – Het talrijk opgekomen publiek werd afgelopen zaterdag beloond met zeven doelpunten. Vooral de achterban van de geelzwarten genoot met volle teugen. Liefst vijf keer konden de Zeelstenaren juichen en de volle productie kwam op naam van de “Boekeltrein”. De uitwedstrijd op het Kasteel in Rotterdam van een week eerder ging kansloos verloren en het was dan ook vrezen dat UNA het moeilijk zou krijgen tegen Kozakken Boys, dat op plaats twee van de ranglijst stond. Niets was echter minder waar en opnieuw toonde de ploeg van Mark Schenning dat het vooral een reuzenkiller is tegen clubs die tot de favorieten behoren.

UNA begon vol overtuiging aan de strijd tegen de Kozakken Boys en al na tien minuten leverde dit succes op. Aanvoerder Pollemans speelde een bal onzorgvuldig op zijn doelman terug, waardoor Niek van Boekel ertussen kon komen: 1-0. De Werkendammers gingen op jacht naar de gelijkmaker en daar waren ze dicht bij toen Mahmut Sonmez een vrije trap tegen de lat knalde. De 2-0 voor UNA ontstond in de 39e minuut. Niek van Boekel bediende broer Rob die, van net binnen de 16 meter, de knikker snoeihard achter doelman Van der Wiel knalde. Nog voor rust kwam de 3-0 op het scorebord toen Niek van Boekel de rood-witte sluitpost omspeelde en beheerst afdrukte.

Na de pauze wilde Kozakken Boys orde op zaken gaan stellen en al na drie minuten zorgde Railey Ignacio voor de 3-1. UNA zat er niet mee en amper een minuut later was de marge weer drie door een treffer van Rob van Boekel. Het team van trainer Danny Buijs wist niet wat hen overkwam en het werd nog erger voor de Werkendammers toen Mart van de Gevel Rob van Boekel aanspeelde, die zijn derde goal van de avond noteerde: 5-1. Kozakken Boys was verslagen en de 5-2 die Quentin Jacoba nog op het bord bracht was enkel nog van belang voor de statistieken. Weer haalde UNA uit tegen één van de sterkste teams in de Tweede Divisie en behaalde met de overwinning drie zeer belangrijke punten. De Zeelstenaren klimmen nu twee plaatsen naar boven op de ranglijst.

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; Donkers, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Sebregts (71. Eind), v.d. Gevel, Stottelaar (v.d. Boomen); R. v. Boekel (78. v.d. Donk), N. v. Boekel, Tielemans
Kozakken Boys: v.d. Wiel; Gaari, Jacoba, Bot (58. Abdullahi), Moreiro, Tavares, Ignacio (71. el Azzouti), Sonmez, Powel (58. Jongeneel), Pollemans, Monteiro