Forse nederlaag van matig Rood-Wit in Eersel

Eersel – Uitgerekend tegen het minst scorende team in klasse 2H verloor Rood-Wit met maar liefst vier-nul. Een hard gelag, zeker omdat de Veldhovenaren zeer matig spel lieten zien aan de meegereisde supporters. De Roodwitters grossierden in foute passes en ingooien waardoor bij rust al 3-0 op het scorebord stond. In de tweede helft drong Rood-Wit wel aan maar enkele sporadische kansen werden niet benut. Daarentegen scoorde EFC in de tweede helft nog wel een keer waardoor de eindstand 4-0 werd. Nog nooit in de historie van de eerdere ontmoetingen van beide teams was het verschil vier doelpunten!

In de nacht van 3 op 4 december vroor het matig in De Kempen, wat ook zijn invloed had op het natuurgrasveld van EFC. Voor de tribune was het veld keihard en stond de rijp nog op het gras. Zelfs zodanig dat kort voor het duel nog de kalklijnen opnieuw moesten worden aangebracht. In het begin van de wedstrijd had Rood-Wit het initiatief en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van EFC. Maar na 12 minuten ging Rood-Wit in het linker verdedigingsblok in de fout waarna de bal door EFC het 5-metergebied werd ingespeeld. Tot twee keer toe kreeg EFC-er Max van Limpt een niet te missen kans, eenmaal met het hoofd en eenmaal met de voet. Vooral de laatste was bijzonder: vanaf een meter of vijf recht voor het doel schoot hij de bal in vrije positie hoog over het doel. Na ruim 20 minuten counterde Rood-Wit met Jan van Hout die de bal in de zestien breed legde op medespeler Vinko Djulic die de bal niet goed controleerde. Weg kans.

De vijf minuten tussen minuut 25 en 30 waren dramatisch te noemen. EFC scoorde in deze korte tijd maar liefst drie keer! Eerst vanuit een corner die bij de eerste paal door Rick van Kemenade simpel werd binnengetikt. De tweede van EFC was een beauty! Een voorzet over links werd door Dennis van Sambeeck hangend in de lucht direct in de kruising getrapt. Binnen een minuut scoorde EFC zijn derde doelpunt. Met een steekpass werd Jesse van Gerwen in het hart van de roodwitte defensie aangespeeld en kon in vrije positie de hoek uitkiezen: 3-0 en tevens ruststand.

Trainer Robbert Verhoeven zal in de kleedkamer de nodige krachttermen hebben gebruikt om de tweede helft anders te gaan voetballen. Wissels konden dan ook niet uitblijven. De grote vraag was echter of dit het wedstrijdbeeld zou veranderen. In de 64e minuut had Bart Driessen de eerste treffer op zijn schoen. Recht voor het doel ging hij op het doel van EFC-keeper Mark Smulders af. Zijn schot werd helaas met de voet over de achterlijn getikt. Zes minuten later was EFC wel succesvol na balverlies in de defensie van Rood-Wit. Jesse van Gerwen legde in de zestien de bal breed naar de opgekomen Max van Limpt die simpel de bal tegen de touwen schoot, 4-0 en tevens eindstand.

Rood Wit: Smulders; Damman, v. Beek, Maes, Kluijtmans (72. Fasen), Brugman, Djulic (46. Driessen), Schellekens, v. Doorn, Bijvelds (46. Bierens), v. Hout
EFC: Wouters; v. Kemenade, v. Heukelom, Bartels (71. Prat), Hermans, Verstappen, Hooyen, Theuws, v. Limpt (80. Tiryaki), v. Gerwen (87. d. Haas), v. Sambeeck