woensdag 24 april 2024
Steven Cools arm-in-arm tijdens duel met een AWC-er - Foto: Ronald Otter

Marvilde ten onder bij hekkensluiter AWC

Wijchen – Na vijf wedstrijden zonder doelpunt speelde Marvilde zes goede wedstrijden, waardoor Marvilde net boven de nacompetitie streep staat. Deze zondag speelde Marvilde bij de staartploeg AWC. Marvilde speelde zich nauwelijks een kans uit, dus de kans dat er een nederlaag geleden werd was redelijk groot. Eigenlijk had de wedstrijd helemaal niet gespeeld moeten worden. Door de nachtvorst was het veld zo slecht bespeelbaar dat de spelers af en toe op eieren liepen. Dat is echter geen excuus aangezien beide teams daar last van hadden.

In de eerste helft was het spelbeeld redelijk gelijk verdeeld over beide teams. De enige twee grote kansen waren voor de thuisclub. In de 18e minuut sneed Gijs de Kleyn vanaf links naar binnen, maar voor Sten Otter uitgekomen wist de doelman van Marvilde reddend op te treden. Drie minuten later werd een voorzet vanaf rechts ingeschoten door Fren Stevens. Sten Otter wist de bal nog net uit zijn rechterbenedenhoek te tikken.

In de tweede helft waren de eerste 20 minuten volledig voor Marvilde. AWC kwam niet van de eigen helft, maar het enige kansje voor Marvilde was bij een voorzet vanaf rechts voor Ties Bazelmans. Zijn inzet in de 50e minuut ging echter voorlangs. De eerste kans voor AWC (68e minuut) had een dubieuze oorsprong. Een handsbal in de verdediging van AWC werd niet bestraft door de scheidsrechter, zelfs de spelers van AWC stopten even met voetballen. Toen iedereen weer in de gaten had dat het spel verder mocht gaan kwam er een lange bal naar voren. Fren Stevens was sneller dan de verdedigers van Marvilde en plaatste de bal uiteindelijk breed, waardoor Gijs de Kleyn eenvoudig de bal in een leeg doel kon plaatsen, 1-0. Marvilde ging risico’s nemen, maar was nog steeds niet in staat om een kans te creëren. AWC deed dat wel vijf minuten voor het einde. Gijs de Kleyn kopte de bal op de rand van het strafschopgebied over de uitkomende Richard Prinsen, die was Sten Otter door een blessure komen vervangen. De bal verdween in het lege doel, 2-0. Na een aantal goede wedstrijden speelde Marvilde vandaag een mindere wedstrijd en leed een terechte nederlaag.