Schapendonk (liggend) en Stottelaar kunnen de 3-0 van Klaasen niet voorkomen - Foto Carla Vos/Cor Vos @OpleidingSparta

UNA sneuvelt op het Kasteel

Rotterdam – Wedstrijden in de 2e Divisie vergen veel van de spelers. Alleen scherp trainen geeft geen garantie. Een duel ingaan met de instelling dat het allemaal wel gaat lukken loopt vaak fataal af. UNA werd afgelopen zaterdag op het Kasteel in Rotterdam dan ook keihard met de neus op de feiten gedrukt. Een week eerder werd Jong FC Twente op eigen ‘stormvlakte” verslagen, maar Jong Sparta heeft veel meer kwaliteit in huis dan de Tukkers. Daar kwamen de geelzwarten al snel achter.

Al na acht minuten klonk de Sparta-mars uit de speakers van het Kasteel, want Cyrill Chevreuil profiteerde van de ruimte die hij kreeg en kopte de 1-0 achter Petar Stoskovic. Ondanks dat de Rotterdammers de wedstrijd in handen hadden kreeg UNA toch twee kansen. Mart v.d. Gevel knalde op de vuisten van doelman Bryan Janssen en Pieter-Jan Scheerlinck zag zijn vrije trap in hoekschop eindigen. De Zeelstenaren vertikten het om de dekking aan te scherpen en het team van trainer Ole Tobiasen wist daar wel raad mee. Vlak voor rust was het weer raak op Spangen toen Petar Stoskovic aan de noodrem moest trekken. De penalty van Chevreuil betekende de 2-0.

UNA zou in de tweede helft de zaken anders moeten aanpakken en aanvankelijk deden de mannen van Mark Schenning dat ook, maar de “jonge honden” van Sparta bleven profiteren van de geboden ruimte. In de 63e minuut bracht Robert Klaassen de 3-0 op het scorebord en bij UNA gingen de kopjes omlaag en de moed zonk in de schoenen. Een bijna compleet falend UNA (met uitzondering van Glenn Schapendonk, die wel een voldoende haalde) wist toen al dat er geen eer meer te behalen was. Toch was de eindstand nog niet bereikt, want invaller Mathias Pogba profiteerde van het mistasten van Stoskovic: 4-0. Alex Pastoor beloonde hem een dag later met een invalbeurt tegen Roda JC.

Als je een wedstrijd in de Tweede Divisie met een mindere instelling ingaat kom je van een koude kermis thuis. UNA kwam van een koud Kasteel thuis.