dinsdag 16 juli 2024

Edwin Slagboom komend seizoen hoofdtrainer Rood Wit

Veldhoven-Dorp – De huidige Veldhovense 2e klasser Rood Wit en trainer Edwin Slagboom zijn voor het seizoen 2023/24 een éénjarige overeenkomst overeengekomen, met de intentie voor meerdere jaren.

Na gesprekken met bestuur en spelers was de bereidheid tot samenwerking snel gevonden. De ambitieuze Slagboom ziet veel potentie in de jonge spelersgroep bij Rood-Wit. Zoals hij aangeeft is hij dan ook zeer gemotiveerd om het nieuwe seizoen met deze jonge groep aan de slag te gaan.

Edwin Slagboom is zeker geen onbekende in Veldhoven. De 50-jarige Veldhovenaar speelde jarenlang in het eerste elftal van Marvilde. Nadat hij op 38-jarige leeftijd zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, stortte hij zich op het trainersvak. De ambitieuze trainer heeft momenteel alle trainersdiploma’s gehaald t/m TC-1. Hij maakte zijn debuut als hoofdtrainer in seizoen 2013/14 bij 5e klasser DEES in Wintelre. In het seizoen 2016/17 maakte hij de overstap naar SV Marvilde, waar hij 4 seizoenen de scepter zwaaide. Na een jaar Eindhoven O21 onder zijn hoede gehad te hebben, begon hij in juli 2021 in Eersel bij 1e klasser EFC. Daar behaalde hij prima resultaten met in het eerste seizoen een 6e plaats, terwijl EFC momenteel op een 5e plaats te vinden is. Na 2 seizoenen in Eersel is Slagboom vanaf komende zomer weer in Veldhoven terug te zien als hoofdtrainer bij Rood Wit.

Assistent van Slagboom wordt Daan Vermeulen. Hij is de huidige trainer van het tweede team van Rood Wit. Vermeulen behaalde afgelopen seizoen het trainersdiploma UEFA-C.