vrijdag 26 april 2024
Wesley van Reijen op weg naar de aansluitingstreffer - Foto: Willem Binnendijk

Ervaring wint van jeugdig elan

Oerle – Beerse Boys kwam met een complete selectie naar Oerle. Vastbesloten om de drie punten mee te nemen naar De Beerzen. Een selectie met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar. RKVVO kwam in het veld met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Zou de ervaring van Beerse Boys kunnen worden gecompenseerd door jeugdig elan van RKVVO? Op sportpark De Heikant ontspon zich voor de ogen van de talrijke toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd met echte ‘derby-spanning’.

RKVVO kwam voortvarend uit de startblokken en drong Beerse Boys een verdedigend spelletje op. De echte mogelijkheden bleven echter uit. Pas in de 15e minuut was het een schot van Martijn van Dijk waarbij keeper Twan Louwers handelend moest optreden. Kort hierop was het Mart Soetens die de bal op het middenveld onverwacht in de voeten kreeg en Twan Louwers dwong tot een katachtige reactie om de bal onder de lat vandaan te tikken. Beerse Boys stelde daar erg weinig tegenover behalve stug verdedigen en het spel van RKVVO ontregelen. En dat ging op de rand van het toelaatbare. Diep in de eerste helft werd onder de ogen van de toeschouwers door een speler van Beerse Boys nagetrapt op Luc Segers maar het gebeuren ontging de scheidsrechter. Beide spelers werden door de scheidsrechter vermanend toegesproken. De rust ging in met een 0-0 stand.

In de 2de helft was het opnieuw RKVVO wat goed combinerend Beerse Boys onder druk zette. Kleine kansen ontstonden en in de 53e minuut was Martijn van Dijk nog het dichtst bij een doelpunt maar de lat stond een score in de weg. Zoals zo vaak was het vervolgens Beerse Boys wat de score opende. Door een dubbele wissel bij de gasten in de 56e minuut was de organisatie bij RKVVO even kort zoek. Beerse Boys profiteerde onmiddellijk en de net in het veld gekomen Dennis Schapendonk trok door de defensie van RKVVO en speelde Jannes Mulders aan, die keeper Sven van den Oever kansloos liet met een bekeken schuiver.

RKVVO trok na deze tegenvaller nog massaler ten aanval maar het geslepen Beerse Boys was stug in de defensie en loerend op de counter. En juist in de val van de counter voltrok zich het 2e doelpunt. In de 70e minuut brak Pim Vingerhoets over de linkerflank uit en met een droge knal in de linker bovenhoek liet hij Sven van den Oever kansloos (0-2). Het moet gezegd dat RKVVO ook na deze nieuwe tegenslag niet opgaf en vlot de aanval bleef zoeken. Toch kreeg je geen moment de indruk dat RKVVO de wedstrijd nog zou kunnen laten kantelen. Daar kon de aansluitingstreffer van Wesley van Reijen in de 87ste minuut niets aan veranderen (1-2). Zo bracht de ervaring van Beerse Boys de doorslag en gingen de drie punten in de tas naar De Beerzen.

56. Mulders 0-1, 70. Vingerhoets 0-2, 87. v. Reijen 1-2

RKVVO: v.d. Oever; Segers, Mol, Sterken, v. Baren; v. Reijen, Vos (v.d. Plaat), Soetens (Offermeijer); Bujitu, v. Dijk, v. Doormalen.
Beerse Boys: Louwers; S. v. Heerbeek, v. Bijsterveldt, R. Willems, J. Schapendonk; v. Korven (56. J. Mulders), d. Otter (78. D. Mulders), J. Willems; Verhagen (56. D. Schapendonk), N. v. Heerbeek, Vingerhoets