zondag 23 juni 2024
De 2-0 van Boogers wordt gevierd met trainer Jeroen van Bezouwen - Foto: FEBI

UNA weer aan kop Derde Divisie

Zeelst – Afgelopen zondag moest UNA op eigen veld afrekenen met Quick’20, dat nog geen enkele wedstrijd in winst om kon zetten. De club uit Oldenzaal heeft de rode lantaarn dan ook stevig in handen. Toch is dat geen garantie voor succes tegen de Twentenaren, want de geelzwarten zijn in de historie al vaker gestruikeld over een achterlichtje. Zover zou het nu niet komen, want de club van Jeroen van Bezouwen “spaarden” de zwartwitters met 5-1.

Een geladen UNA ging als een raket van start en al na 35 seconden had Teun Sebregts de bal achter doelman Felix van Berkel liggen. Daarna bood Quick’20 behoorlijk wat tegenstand en dat resulteerde in een reeks hoekschoppen, die bij een chronisch gebrek aan scorend vermogen allemaal in niks eindigden. UNA toog weer eens naar voren en de tweede kans was ook meteen raak. In de twaalfde minuut bracht Brian Boogers de stand op 2-0 en een minuut later tilde Mart v.d. Gevel de score naar 3-0. Het leek een monsterscore te gaan worden op Sportpark Zeelst. Marc Höcher had de 4-0 op zijn slof, maar Van Berkel kon de bal met zijn vingertoppen nog net over de lat tillen. UNA nam weer een pauze en in die periode profiteerde Jeroen Visscher: 3-1.

Aanvankelijk speelde UNA na de pauze nog steeds in de tweede versnelling en in de 54e minuut had de 4-1 toch op het scorebord kunnen staan. Jan Willem Kamp beging een lichte overtreding binnen de zestien en scheidsrechter Akkerman wees naar de stip. Sneu voor Quick’20 was dat Kamp met rood het veld moest verlaten. Van Berkel stopte de pingel van Mart v.d. Gevel; de vijfde penalty die hij deze competitie al stopte. De 4-1 kwam er toch. Weer een overtreding in het strafschopgebied en Brian Boogers schoot vanaf elf meter fraai raak.

Voor trainer Jeroen van Bezouwen was het nu tijd om de “jonkies” in te zetten. Twan Demin en Tom Scheepers kwamen in de ploeg. Het slotakkoord was voor Rob van Boekel, die een voorzet van Brian Boogers schitterend afrondde: 5-1. Jong Vitesse speelde gelijk, dus UNA neemt de leiding in de 3e Divisie weer over.

Doelpunten:
1.  Sebregts 1-0, 12. Boogers 2-0, 13. v.d. Gevel 3-0, 36. Visscher 3-1; 80. Boogers 4-0 (str),  84. R. v. Boekel 5-1

Opstellingen:
UNA: Stoskovic; v. Weert (78. Scheepers), Huijben, Sijbers, Scheerlinck; Sebregts (78. Demin), Stottelaar, Boogers; Tielemans, Höcher (75. R. v. Boekel), v.d. Gevel
Quick’20: v. Berkel; Sem, Bökkerink, Kamp, Somi; Schepers, Stolker, Van Breemen-Schneider; Degenaar, Kemerink, Visscher