zaterdag 27 april 2024
Sten Senders krult de bal uit een vrije schop tegen de kruising - Foto: Thieu Vlemmix

Geen sensatie voor UNA tegen Barendrecht

Zeelst – Barendrecht behaalde op basis van de eerste helft een verdiende overwinning. UNA rechte de rug in de tweede helft, zag een prachtige vrije trap tegen de dwarsligger gaan en ondanks een prima inzet zat er vandaag geen punt of laat staan punten in voor de Zeelsternaren.

UNA had een wrange nasmaak overgehouden van het ‘Brabants rondje’. Wedstrijden tegen OJC Rosmalen, Blauw Geel, Gemert, OSS ’20 en Baronie leverden bar weinig punten op, waardoor UNA is afgezakt naar de 6e plaats op de ranglijst. Voor tegenstander Barendrecht was het zaak met een drie punter huiswaarts te keren, want dat zou zou de koppositie in de tussenstand van de 3e Divisie B betekenen en winst in de 2e periode.

De bedoelingen van Barendrecht waren meteen duidelijk, de gasten waren naar Zeelst gekomen om te winnen. Van kiet af werd het UNA lastig gemaakt in de opbouw. Onder aanvoering van de ervaren middenvelder Joey Jongman zaten de roodwitten er bovenop. Het was dan ook wachten op de eerste kans voor de bezoekers. Die diende zich na 10 minuten aan. Weliswaar in buitenspelpositie mocht Aness Serghini op het UNA-doel afgaan. Petar Stoskovic was er als de kippen bij om deze ‘een op een mogelijkheid’ onschadelijk te maken. Kort hierna was er een eerste tegenvaller voor UNA. De geblesseerde Noah Nguyen werd vervangen door Lorenzo Koenders. Die stond koud in het veld toen Barendrecht op voorsprong kwam. Via een gelukkige kluts viel de bal voor de voeten van spits Robbert Olijfveld, die uit de draai de openingstreffer binnenschoot, 0-1.

Na deze treffer kreeg UNA wat meer vat op de bezoekers. Zowel over rechts als links stoomden Thomas Horsten en Louisben Jagt met enige regelmaat op naar voren. Zo ontstond in de 34e minuut een prima mogelijkheid voor UNA. Louisben Jagt zette vanaf links de bal voor het doel, maar Lorenzo Koenders miste de intikker bij de eerste paal en vervolgens lukte het Juul Repsen bij de tweede paal ook niet de bal binnen te werken. Aan de andere kant keek UNA naar een machtig schot van de voet van Joey Jongman, maar het leder scheerde rakelings naast het UNA-doel.

Kort voor rust opnieuw een tegenvaller voor UNA. Aanvoerder Brian Boogers moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jelle Born. Vlak voordat beide ploegen naar de thee gingen, was er een moment in de zestien meter van Barendrecht waarbij de bal de uitgestoken arm van een verdediger raakte. “Strafschop” klonk het luid vanaf de tribune, maar blijkbaar had leidsman Dave de Vries die oproep niet gehoord. Hij stond op zo’n vijf meter afstand van het plaats delict en miste de zuivere pingel.

Na de rust werden de aanvallende intenties van Barendrecht steeds spaarzamer. UNA knokte voor wat het waard was en combineerde goed onder de druk van de roodwitten uit. De thuisploeg creëerde een licht overwicht. Sommige aanvallen eindigden vervolgens in de zestien van Barendrecht, omdat de voorste linie van de geelzwarten helaas niet bij machte was de verdedigers van Barendrecht een moeilijke avond te bezorgen.

In de 69e minuut was er enig tumult op het veld nadat aanvoerder Danny Monster een pittige overtreding beging. Een counter van UNA werd – zonder enige intentie om de bal te spelen – ruw door de speler van Barendrecht eruit gehaald. Dit keer werd vanaf de tribune de kleur van de kaart geroepen naar leidsman Dave de Vries. Ook deze keer stond hij kort op het plaats delict. Zijn besluit was slechts een gele prent voor Monster.

In de 70e minuut belandde een vrije trap van Sten Senders met een prachtige curve tegen de onderkant van de lat en sprong terug het veld in. UNA merkte dat er een treffer in de lucht hing en ging achterin een op een spelen. Yoeri Sijbers schoof door naar de aanval. Ondanks enkele goede mogelijkheden lukte het UNA niet om de (verdiende) gelijkmaker te produceren. Barendrecht trok de nipte voorsprong over de streep en ging naar huis waar het voor was gekomen: drie punten, de koppositie in de 3e Divisie B en winnaar van de 2e periode.       (verslag Eric Boesten)

15. Olijfveld 0-1

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Senders, Boogers (43. Born), Wielinga; Respen, Nguyen (14. Koenders), van den Akker
Barendrecht: van der Meer; Brand, de Graaf, Monster, Schop, van der Stoep (84. Dielhof), Jongman, Bayram, Vugts (79. Jouhri), Olijfveld (84. Vorthoren), Serghini (62. Drexhage)