zaterdag 27 april 2024
Bram van der Velden blokkeert een schot van Sjaak Egmond - Foto: Herman Schoemaker

RKVVO verder in de problemen na verlies van VV Acht

Acht – Het worden zo langzamerhand allemaal finales voor RKVVO om te overleven in de 3e klasse. De Oerlenaren wisten wat hun te doen stond, want alleen met winst zou het gat met de “veilige” ploegen verkleind worden. Voor VV Acht zou een 3-punter een steviger positie in de middenmoot betekenen. RKVVO speelde wel beter dan vorige week tegen Vessem, maar het ontbrak aan finesse om Acht echt pijn te doen. De thuisploeg hield dan ook terecht de 3 punten op de Leeuwenkuil.

De voortekenen waren niet best voor RKVVO: 5 wedstrijden gespeeld na de winterstop, met als resultaat slechts 1 punt. Tegenstander Acht was daarentegen goed op dreef met uit de laatste 5 wedstrijden 9 punten. Na de teleurstellende 0-3 nederlaag vorige week van Vessem en de wedstrijdanalyse met de spelers, had trainer Eric van der Palen enkele wijzigingen doorgevoerd. RKVVO begon in een 4-4-2 opstelling en liet meer strijd zien dan tegen Vessem. Het mocht echter niet baten. Door het niet afmaken van enkele fraaie kansen bleef RKVVO met lege handen achter en zag het gat met de veilige plaatsen oplopen tot 8 punten.

De wedstrijd begon met enkele kansjes aan beide kanten. Luc Segers kopte over het doel in een druk strafschopgebied, Bart Sanders schampte recht voor het doel de bal slechts met zijn hoofd, waardoor de bal voorlangs ging. Aan de andere kant kwam Yannick Vunge een paar centimeter te kort om de bal het Oerse doel in te koppen en een schot van Sjaak Egmond ging net langs het RKVVO-doel. Daarna ging het enige tijd gelijk op.

In de 20e minuut kon RKVVO-aanvaller Jordan Bujitu alleen op keeper Rick Saes afgaan, maar Lex Vincken kon op het laatste moment nog blokken. Na een half uur was het Acht dat op voorsprong had moeten komen, toen een voorzet van Beau van Dijk bij de 2e paal hard naast werd geschoten door Rob van der Plaat. Een paar minuten later was het wèl raak voor de thuisploeg. Een voorzet werd er niet uitgehaald, waardoor Sjaak Egmond de bal hard via de onderkant van de lat in het doel werkte, 1-0.

Na de thee moest RKVVO komen, want met een nederlaag zouden de blauwgelen niets opschieten. Na goed frommelwerk van Bram van der Velden bij de zijlijn kwam de bal diep op Luc Soetens. Die schoot de bal fraai over keeper Rick Saes in het Achtse doel, 1-1. Vier minuten later lag de 1-2 op de schoen van Bart Sanders, maar zijn schot kwam via de onderkant van de lat terug het veld in.

Na precies een uur spelen kwam Acht weer op voorsprong. Een voorzet van Rob van der Plaat werd niet goed weggewerkt door de RKVVO verdediging, waardoor die van dichtbij werd ingetikt door Luca van Selm, 2-1. Op jacht naar de gelijkmaker zette trainer van der Palen een aanvallende wissel in: rechtsback Niek Rijkers werd vervangen door aanvaller Martijn van Dijk. Echter in dezelfde minuut kwam – na een goede voorzet vanaf de achterlijn van Sjaak Egmond – Paul Holthuizen vrij in op 14 meter voor het Oerse doel. De Achtse aanvoerder had de hoek voor het uitkiezen, 3-1.

Met nog 20 minuten te gaan probeerde RKVVO het nog wel, maar het kwam niet verder dan een kopbal van Luc Segers tegen de lat. Acht daarentegen zag nog een kopbal van Yannick Vunge op de paal belanden, terwijl Acht 4 minuten voor het eindsignaal nog wat meer zout in de wond van RKVVO strooide: Invaller Timo Verhagen speelde Paul Holthuizen aan die voor zijn 2e treffer van de dag zorgde, 4-1.

RKVVO toonde meer strijd dan de week er voor tegen Vessem, maar bleef met lege handen achter. VV Acht pakte verdiend de 3 punten en zag het gat met de gevarenzone oplopen naar 8 punten. Voor RKVVO resten nog 9 finales om te vechten voor klasse behoud.

37. Egmond 1-0; 49. L. Soetens 1-1, 60. van Selm 2-1, 70. Holthuizen 3-1, 86. Holthuizen 4-1

RKVVO: Biscop; Rijkers, Wibbens, B. Soetens, Donders (69. van Dijk); van der Velden, Segers, L. Soetens; Bujitu, Sanders
VV Acht: Saes; Bornebroek (68. van Kemenade), Holthuizen, van den Braken, Vincken; van der Plaat (83. van de Heuvel), van Dijk, van der Groen, Egmond; Vunge (83. Huising), van Selm (60. Verhagen)