zondag 23 juni 2024
Directeur amateurvoetbal Jan Dirk v.d. Zee (l) en FIFA-scheidsrechter Danny Makkelie (r) te gast bij UNA

Geslaagde aftrap Week van de Scheidsrechter bij UNA

Zeelst – Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat in de “Week van de Scheidsrechter” centraal. De ruim 35.000 (assistent-)scheidsrechters maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! Dit seizoen staat 1 tot en met 9 oktober in het teken van de scheidsrechter. De week van de scheidsrechter werd dit weekend door KNVB officials bij voetbalvereniging UNA geopend.

Zaterdag 1 oktober mocht UNA opnieuw een delegatie van de KNVB welkom heten op Sportpark Zeelst. Niemand minder dan de directeur Amateurvoetbal Jan Dirk van de Zee en FIFA-scheidsrechter Danny Makkelie (inmiddels een bekend gezicht bij UNA) reisden af naar Veldhoven om voetbalvereniging UNA in het algemeen en haar scheidsrechters in het bijzonder in het zonnetje te zetten. Van der Zee en Makkelie spraken hun dank en waardering uit voor de manier waarop UNA met het scheidsrechtersbeleid omgaat, ‘een voorbeeld voor heel veel verenigingen in de regio, maar ook in Nederland’. UNA-voorzitter Peter Smetsers voegde daar aan toe: ‘Bij UNA hebben we er totaal geen spijt van dat we er zoveel tijd en energie in steken.’

Als blijk van waardering ontvingen alle scheidsrechters van UNA uit handen van Danny Makkelie een scheidsrechtershorloge cadeau. Op het veld zelf kregen de scheidsrechters thuis en de scheidsrechters bij de wedstrijden waar UNA-jeugdteams hun uitwedstrijd speelden nog een kleine attentie uit handen van de trainers en leiders. Tot slot trok Jan Dirk van der Zee een scheidsrechterspak aan om het tweede deel van de wedstrijd tussen onder-9-jeugd van UNA en RKVVO te leiden.

Voetbalvereniging UNA kan terugblikken op een zeer geslaagde dag en tevens een geslaagde aftrap van de Week van de Scheidsrechter.