vrijdag 19 april 2024
Alle hens aan dek in de verdediging van UNA - Foto: FEBI

VVSB-uit blijft onneembare horde voor UNA

Noordwijkerhout – Langzamerhand begint Sportpark De Boekhorst een obsessie te vormen voor UNA; de geelzwarten wonnen nooit in Noordwijkerhout. Ook afgelopen zaterdag zou dat niet lukken, want na een mooie 0-2 voorsprong bij rust gaf het team van coach Mark Schenning na de pauze alles weg en bleef het met lege handen achter.

Donder, bliksem, vergezeld van een ferme hoosbui zorgden ervoor dat de wedstrijd een kwartier later begon. De thuisploeg begon sterk aan het duel. Een schot van Giovialli Serbony ging net voorlangs het doel van de Zeelsternaren. Net als vorige week tegen Jong AZ speelde UNA in de eerste 45 minuten in de discipline: achterin dicht houden en aanvallen als het kan. Dat leverde in de 17e minuut de voorsprong op. Jeroen Stottelaar stuurde Nick Tielemans op avontuur en die kogelde de knikker onhoudbaar voor doelman Ronald v.d. Meer in de rechter bovenhoek. Een mooi begin, maar VVSB was nog niet onder de indruk. Vladimir Jozic nam een vrije trap en UNA was weer trots op keeper Stoskovic, die de bal over de lat tikte. Nadat Chefrino Eind het zijnet trof en verzuimde de 0-2 aan te tekenen, lukte het toch in de 42e minuut. Mart van de Gevel wipte de bal over de uitgekomen doelman en stond toen vrij voor doel. Hij maakte het karwei simpel af: 0-2.

Na rust verdween de scherpte bij de Zeelstenaren meer en meer. Dat was koren op de molen van de bollenkwekers. Geef ze geen vinger, want ze pakken je hele hand. Een ontketend Sint Bavo scoorde in de 56e minuut via Tommy Bekooij al de aansluitingstreffer. De 2-2 hing in de lucht en UNA had geen vat meer op de ploeg van Wilfred van Leeuwen. In de 69e minuut zorgde Jordy Zwart voor de gelijkmaker. Maar het zou nog erger worden. Een botsing tussen Petar Stoskovic en Nick v.d. Boomen was dusdanig ernstig dat Nick met een blessure het veld moest verlaten en Stoskovic met een jaap van tien centimeter in zijn bovenbeen toch door kon gaan. Dat laatste speelde hem misschien parten bij de 3-2 die Maikey Parami in de slotfase op het scorebord bracht. UNA won de eerste helft met 2-0 en VVSB de tweede met 3-0, maar daar schiet niemand iets mee op in Zeelst.

15.    Tielemans       0 – 1
43.    v.d. Gevel       0 – 2
54.    Bekooij           1 – 2
61.    Zwart              2 – 2
82.    Serbony         3 – 2

VVSB: v.d. Meer, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger (85. v.d. Slot), Vijlbrief, Jozic, De Rijk, v. Niel (86. Ruigrok), Parami, Serbony, Bekooij
UNA: Stoskovic; v.d. Boomen (70. Tieben), Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; Stottelaar (72. R. v. Boekel), v.d. Gevel, N. v. Boekel; v. Wanrooij (81. v.d. Donk), Eind, Tielemans