dinsdag 28 mei 2024
Dongen juicht weer, UNA druipt af …..

Gevoelige nederlaag UNA

Zeelst – Vorig seizoen won UNA op Sportpark Zeelst met 5-0 van Dongen. Deze zondag waren de rollen omgekeerd, want de gasten lieten de geelzwarten met een 5-1 jas in de kou staan. Kansloos zou men zeggen, maar dat was geheel beneden de werkelijkheid. UNA kreeg legio scoringsmogelijkheden, maar verzilveren was het probleem. De gasten kregen ook veel scoringskansen en gingen daar effectiever mee om.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Cairo was duidelijk dat het niet bij 0-0 zou blijven. Zowel UNA als Dongen zochten de aanval maar de pogingen van de in oranje gestoken gasten waren een stuk gevaarlijker. Na een kwartier ging Thom Avontuur op avontuur en deponeerde de 0-1 achter Bart Tinus. Zeven minuten later werd het zelfs 0-2 via Roshendley Saez. Toen leek UNA te ontwaken en kreeg 100% scoringskansen. Rob van Boekel schoot over, Nick Tielemans knalde de bal tegen doelman Wessel Sprangers op en Mart v.d. Gevel miste ook een (niet te missen) kans.

In de slotfase van de eerste helft sloeg het noodlot helemaal toe. Saez zorgde voor 0-3 en vlak voor rust gooide Jan Gerrits nog een kwak zout in de wonde: 0-4.

Na rust bracht trainer Marc Höcher Niek van Boekel en Brian Boogers in het veld voor Lex van Dijk en Maikel Verkoelen. De frustratie bij UNA nam toe, wat Ritchie Anpong op een gele prent kwam te staan en daar kwam hij nog goed mee weg. In de 56e minuut tekende Saez zijn derde treffer aan en bracht de stand op 0-5. Nick Tielemans zorgde nog voor de eretreffer: 1-5.

Ondanks kansen voor Rob van Boekel, Mart v.d. Gevel en Ritchie Anpong kwam UNA geen stap meer verder. De UNA herdertjes (vers)lagen bij nachte en er waren ook geen “Jingle Bells” van UNA-fan Clasina. Vanaf 1 januari staat Harrie Gommans aan het roer bij de Zeelstenaren. Hem wacht nog een zware klus.

Doelpunten:
15. Avontuur 0-1, 22. Saez 0-2, Saez 0-3, Gerrits 0-4; 56. Saez 0-5, Tielemans 1-5

Opstelling:
UNA: Tinus; Anpong, Verkoelen (46. N. v. Boekel), Verhoeven, Jagt (82. Groenendijk); Horsten, R. v. Boekel, Van Dijk (46. Boogers); Senders, v.d. Gevel, Tielemans
VV Dongen: Sprangers; Mansaray, Roosen, Kazanci, Hultermans, Avontuur, Saez, Gerrits jr, v. Bree, Asrih, Moukouh